Dnevna doza slatkoće: Ove pasmine obožavaju dugo toplo ljeto

Dnevna doza slatkoće: Ove pasmine obožavaju dugo toplo ljeto© Depositphotos

Ove preslatke njuškice vole sunce i visoke temperature te najbolje funkcioniraju upravo kad je vani za većinu - nepodnošljivo vruće

Psi su prilagodljivi suputnici, ali klima u kojoj živiš može imati veliki utjecaj na udobnost njihovog svakodnevnog uživanja. Najbolji psi za vruće vrijeme imaju pravu 'vrstu kaputa' (ili čak uopće nemaju krzna!) i tjelesnu strukturu koja je prikladnija za visoke temperature. 
Mnoge od ovih pasmina podrijetlom su iz toplog podneblja te najbolje funkcioniraju upravo u takvim uvjetima. S obzirom na to da smo već neko vrijeme u visokim temperaturama, a dugo toplo ljeto je, nadajmo se, pred nama - izdvojile smo nekoliko pasmina pasa koji obožavaju sunce i vrućine, što ih čini jedinstveno prilagođenim tropskim temperaturama. Uostalom, dnevna doza slatkoće uvijek je dobrodošla, zar ne?
Chihuahua

Ovaj ljubimac veličine džepa prilagodljiva je pasmina pasa i odlično funkcionira u toplim klimatskim uvjetima. Tanka dlaka Chihuahue i njezina sitna veličina ne pružaju ovom psiću veliku zaštitu od hladnoće, tako da im je ugodnije kad je vani toplo. Pasmina je porijeklom iz vruće, suhe pustinje Meksika, pa nije čudno što voli upravo takvo vrijeme.


(Foto: Depositphotos)
1/12
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 17.7.2020 12:11:26
  • Bodova: 52220
  • Prijavi
Čivava je preslatka.