Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Devet iznenađujućih znakova koji ukazuju da je tvoj ljubimac pod stresom

Devet iznenađujućih znakova koji ukazuju da je tvoj ljubimac pod stresom© Pexels

Psi i mačke također osjećaju strah, napetost i stres, no ne znaju to reći. Ipak, postoje simptomi koje možeš prepoznati i pomoći svome ljubimcu

Briga o kućnom ljubimcu ne znači samo brigu o njegovom tjelesnom zdravlju i redovite odlaske veterinaru, već i obraćanje pažnje na njegovo raspoloženje, na psihu. Baš kao i ljudi i životinje mogu biti pod stresom ili anskiozne, a ovo su znakovi koji na to upućuju. Možda nikada ne bi rekla da zijevanje kod tvog psa može značiti da je jako napet. Tu je još i pretjerano čišćenje, oblizivanje i brojne druge, na prvi pogled, nevažne sitnice.
 

 
Pretjerano ispadanje dlake

Ako tvoj ljubimac naglo počne gubiti dlaku i u velikim količinama, obrati pažnju na njegovo ponašanje. Isto tako, ukoliko primijetiš da mu je krzno lošije kvalitete - nema sjaja i tanje je, no inače. Ako ukloniš izvor stresa iz njegove okoline, stvari bi se trebale popraviti, odnosno dlaka bi mu trebala prestati opadati (naravno ako se to ne događa u sezoni linjanja).


(FOTO: Profimedia.hr)
1/9
 
Komentari
+2