Biljke i kućni ljubimci ne slažu se uvijek pa smo pronašle sobno bilje koje je sigurno za njih

Biljke i kućni ljubimci ne slažu se uvijek pa smo pronašle sobno bilje koje je sigurno za njih© Unsplash/Depositphotos

Čak i ako tvoj ljubimac voli 'zaviriti' u kućni vrt, s ovim netoksičnim biljkama bit će potpuno siguran

Zašto mačke i psi vole sobne biljke? Neki ljudi vjeruju da biljkama smiruju uznemireni želudac ili da si mačke pokušavaju pomoći probaviti dlake, dok drugi misle kućni ljubimci s biljkama pokušavaju otkloniti neki nedostatak u prehrani. 
Mačke i psi mogu čak žvakati sobne biljke tijekom igre, 'napadajući' zelene listove kao da su igračka. Budući da može biti teško držati biljke podalje od kućnog ljubimca koji je tako odlučno želi žvakati, na nama je da osiguramo da biljke koje uzgajamo u domu budu sigurne i netoksične za mačke i pse

via Giphy

S izuzetkom jestivih vrsta poput mačje trave, kućne biljke je uvijek bolje držati dalje od dosega ljubimaca ako možeš, ali postoje i one biljke koje uljepšavaju prostor, a istovremeno su potpuno sigurno za tvoje četveronošce, stoga smo izdvojile najljepše netoksične biljke za mačke i pse.

 
Gloksinija

Sinningia speciosa, poznata kao gloksinija - sobni je cvijet porijeklom iz Brazila, ali i popularna biljka za poklone, pa ako primiš jedan od ovih prekrasnih cvjetova, nećeš se trebati brinuti hoće li naštetiti tvojoj mački ili psu. Omogući joj indirektno svjetlo i stalnu vlagu i nećeš imati problema s njom.


(Foto: Depositphotos)
1/13
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2