Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Znaš li ih prepoznati: 11 upozoravajućih znakova da si u nesretnom braku

Znaš li ih prepoznati: 11 upozoravajućih znakova da si u nesretnom braku© Depositphotos

Znati prepoznati znakove onoga što čini brak dobrim ili lošim prvi je korak u smjeru bračne sreće

Bi li primijetila znakove nesretnog braka? Mnogo puta zapravo nije očito da je brak na rubu, uostalom, problemi koji pretvore dobar brak u loš gomilaju se godinama i godinama, tako da ih možda nećeš ni primijetiti odmah.

Da rješavaš anonimnu anketu, bi li na pitanje 'Jesi li u sretnom braku?' imala trenutan i siguran odgovor? Što da je pitanje: 'Jesi li u nesretnom braku?' Možeš li samouvjereno odgovoriti s da ili ne i objasniti svoje odgovore? I misliš li da bi tvoj supružnik imao isti odgovor na ova pitanja? Odvoji trenutak za razmišljanje o svom stanju uma kada si tek započela vezu sa sadašnjim suprugom, zatim kad ste planirali vjenčanje, medeni mjesec i obitelj. Kada razmišljaš o svom partneru i vašoj vezi, kakva je pozadina tvojih misli?

A kad razmišljaš o sebi u kontekstu svoje veze, osjećaš li se ispunjeno energijom, samouvjerenom, čak nepobjedivom? Jesi li uopće bila svjesna razlika u vrijednostima, osobinama i stilovima komunikacije? Jesu li te stvari imali značaja ili su te natjerali da ponovno razmisliš? Ili si bila potpuno zaprepaštena da je svemir na tvom pragu doveo osobu koja će dovršavati tvoje rečenice do kraja života?

Ubrzaj sada vrijeme u vašem braku i postavi si ista pitanja. Koje je tvoje podsvjesno stanje uma kad razmišljaš o svom braku? Znati prepoznati znakove onoga što čini brak dobrim ili lošim prvi je korak u smjeru bračne sreće, stoga smo pronašle nekoliko ključnih znakova koji otkrivaju nalaziš li se u nesretnom braku

 
Jedno od vas dvoje ili oboje imate nisko samopouzdanje, kroničnu tjeskobu ili depresiju

Ljudi u nesretnim brakovima skloniji su negativnim emocionalnim stanjima i imaju veću stopu bolesti. Brak možda nije nužno uzrok ovih stanja, ali prisutnost niskog samopouzdanja, kronična tjeskoba ili depresija mogu stvoriti nezadovoljstvo u braku.

Bez obzira na to što prvo dolazi, međusobna povezanost ovih stvari izaziva zabrinutost i zahtijeva vješto postupanje ako je cilj zadovoljavajući i održiv brak.


(Foto: Unsplash)
1/11
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2