Znanost privlačnosti: Muškarci podsvjesno traže ovih osam stvari u ženama

Znanost privlačnosti: Muškarci podsvjesno traže ovih osam stvari u ženama© Depositphotos

Jesi li znala da postoji biološko objašnjenje zašto muškarce privlače određene žene?

Srce ti kuca brzinom munje. Znojiš se. Gutaš slinu i teško ti se usredotočiti na riječi koje povezuješ kako bi formirala rečenicu jer ti glava zuji od brojnih kemikalija zbog kojih se osjećaš dobro. Ti početni valovi privlačnosti mogu te oboriti s nogu. Češće nego ne, prvi snažni osjećaji koje stekneš prema nekome tko te privlači djeluju neobjašnjivo i možda čak besmisleno. Zašto se za neke ljude vežemo, a ne i za druge? Je li u pitanju neka neopisiva, duhovna veza?

Istina je da privlačnost nije slučajna. Znanost nam može puno objasniti zašto osjećamo ono što osjećamo prema osobi koja nam je zapela za oko. 

Naime, čak i kada toga nije svjestan, muškarac se često romantično veže za ženu za koju vidi da ima određene osobine koje su biološki kodirane da bi značile 'zdrava' i 'plodna', odnosno zahvaljujući evoluciji, muškarac podsvjesno traži partnericu koja će mu pomoći u opstanku ljudskog roda. Upravo taj urođeni nagon može objasniti ovih osam stvari koji muškarci najčešće (nesvjesno) traže u potencijalnoj ljubavnici.

Naravno, imaj na umu da muškarci nisu isključivo 'primitivne životinje'. Nemoj prebrzo pretpostaviti da će te bilo koja od ovih karakteristika dovesti u vječno romantično blaženstvo ili te s druge strane, uvući u samački život. Način na koji izgledaš, mirišiš i zvučiš samo su mali dio slagalice. Puno veći dio je ostatak i kvaliteta cjelokupnog odnosa.
 
Njezini bokovi

Jedno istraživanje iz 2017. godine otkrilo je povezanost između broja djece i omjera struka i bokova (WHR indeks) kod žena. Studija je proučavala gotovo 1000 žena iz sedam neindustrijskih društava iz Afrike, zapadnog Sibira, Južne Amerike i južne Azije. Iz ove skupine, žene koje su rodile više djece imale su u prosjeku veći omjer struka i bokova.

Ti rezultati sugeriraju da je idealni omjer oko 0,7 - možda zato što je to biološki pokazatelj da žena nije rodila mnogo (ako uopće) djece, što znači da su, u teoriji, najbolji plodni dani pred njom. Dakle, suprotno uvriježenom mišljenju da je nizak WHR indeks jednak visokoj plodnosti i da je upravo ta kvaliteta ono što na podsvjesnoj razini muškarci cijene, čini se da nizak WHR indeks ukazuje na ograničen broj prethodnih trudnoća.
 

via Giphy
1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
annemarie86
  • 1.4.2020 15:15:20
  • Bodova: 3736
  • Prijavi
koristim crveni ruž trenutno od Aure
tikica-
  • 27.3.2020 16:33:48
  • Bodova: 50041
  • Prijavi
A grudi,mislim da im to najviše privlači pažnju.