Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zašto se uvijek zaljubljujemo u krive muškarce?

Zašto se uvijek zaljubljujemo u krive muškarce?© Depositphotos.com

Postoje žene koje uvijek padaju na pogrešne tipove

Svaka od nas barem se jednom u životu zaljubila u pogrešnog muškarca. Rijetke su one koje nisu imale bar jednu propalu vezu s tipom koji ih je duboko povrijedio. No takva negativna iskustva mogu nam pomoći da ojačamo te da naučimo važne lekcije kad su muško-ženski odnosi u pitanju.
 
Ipak, postoje žene koje takve pogreške ponavljaju uvijek iznova te stalno ulaze u veze s pogrešnim muškarcima. Ako ste i vi jedna od takvih žena onda se zasigurno pitate u čemu je stvar i zašto to neprestano činite sami sebi. Znanost, kao i uvijek, ima nekoliko logičnih objašnjenja o tome, a jedan od njih krije se i u činjenici da privlačnost nije izbor. Zapravo ne možemo svjesno utjecati na to u koga ćemo se zaljubiti. To se jednostavno samo dogodi.
 
Neke od najčešćih razloga zbog kojih se pojedine žene stalno zaljubljuju u pogrešne muškarca otkrivamo vam u nastavku.


 
Nisko samopouzdanje

Istraživanja su pokazala da mnoge žene uvijek ulaze u odnose s pogrešnim muškarcima zbog niskog mišljenja o sebi, odnosno duboko u sebi su uvjerene da nisu zavrijedile nekog boljeg. Žene koje pate od niskog samopouzdanja ili pak nisu zadovoljne vlastitim izgledom često će privući one muškarce koji će ih loše tretirati ili pak neće ispunjavati njihove potrebe niti im pružati zadovoljavajuću emocionalnu pogrešku. To se događa zato jer takve žene misle da nisu dovoljno lijepe, pametne niti uspješne pa biraju partnere koji se znaju poigravati s njihovim nesigurnostima.

 
Patite li od niskog samopouzdanja, postoje određeni koraci koje možete poduzeti da biste se suočili s tim negativnim emocijama te da biste naučili prihvatiti i zavoljeti sami sebe. Jednom dok shvatite koliko ste super osoba, početi ćete privlačiti i mnogo drugačije ljude - oni koji će vas znati tretirati upravo onako kako ste zaslužili.
 
1/8
 
Komentari
+2