Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

'Za ljubav ja dala bih sve': Znakovi da se vaša veza bliži kraju, ali i kako je pokušati spasiti

'Za ljubav ja dala bih sve': Znakovi da se vaša veza bliži kraju, ali i kako je pokušati spasiti© www.profimedia.hr

Često se dogodi da se partneri udalje, ali i stalno međusobno okrivljuju za pogreške u vezi. Važno je prepoznati probleme, a onda je uz dobru komunikaciju moguće riješiti nesuglasice

Završetak ljubavne veze težak je za svaku osobu, a često nakon puno godina provedenih u vezi, parovi dođu do zida i ne mogu nikako riješiti probleme koji su pred njima. Terapeutkinja Terry Gaspard kaže da se znakovi upozorenja da u vezi postoje problemi pojavljuju puno ranije.

Na primjer, većina parova kaže da se problemi nisu pojavili iznenada nego se ljutnja nakupljala godina. Kada veza završi, većina ljudi smatra da nikad nisu probleme riješili na zdrav način, nego su se samo osjećali kritizirano ili odbačeno i da su se svađe stalno ponavljale. U mnogim slučajeva to znači gubitak ljubavi, divljenja i privrženosti.
  Problemi se nakupljaju, a osjećaj duboke ljutnje jedan je od znakova da je veza gotova i da je teško oprostiti i zaboraviti. Zdrava intimna veza gradi se na povjerenju i ranjivosti te uključuje dijeljenje najdubljih osjećaja, misli i želja. Važno je naglasiti da svi parovi imaju probleme, ali i da ih većina parova može riješiti, objašnjava Terry Gaspard za Yourtango.


(Foto: Pexels)

Ako osjećaš bijes ili tugu i potiskuješ svoje osjećaje i imaš osjećaj da sa svojim partnerom ne možeš razgovarati o stvarim koji te muče, osjećat ćeš manje topline i naklonosti, a s vremenom i manje ljubavi i divljenja prema partneru. U nastavku pročitaj koje znakove stručnjakinja Terry Gaspard navodi kao znakove upozorenja, ali i kako promijeniti način komunikacije i poboljšati vezu te vratiti privrženost i ljubav:
 
Znakovi koji pokazuju da u vezi postoje problemi:

1.  Stalno raspravljate o istim stvarima
I to radite iznova i iznova i čini ti se da to nikada ne prestaje. Oboje se osjećate kao da ste gubitnici i često se morate braniti. 

2. Stalno se osjećaš kritizirano i iznevjereno
Zbog toga se osjećaš kao da nisi "dovoljno dobra". Prema renomiranom stručnjaku za odnose dr. Gottmanu, kritika je jedan od glavnih razloga zašto se brakovi raspadaju.

3. Ne možeš pokazati da si ranjiva pred partnerom
A kada to ipak napraviš, žao ti je što si otkrila svoje osjećaje i želje. To nikako nije dobar znak jer bi u vezi trebala moći razgovarati o svojim najskrivenijim osjećajima.


(Foto: Pixabay)

4. Jedan od partnera ili oboje stavljaju djecu ili druge ljude na prvo mjesto
"Ako svoju djecu stavljaš na prvo mjesto, iz dana u dana, to stavlja teret na vezu ili brak", kaže terapeut i autor Andrew G. Marshall u svojoj knjizi "I Love You But You Always Put Me Last". Smatra da mnogi roditelji upadaju u ovu zamku i stavljaju djecu na prvo mjesto, a rezultat su ogorčeni, otuđeni partneri i zahtjevna i nesigurna djeca.

5. Ne uživate zajedno u društvu prijatelja i obitelji
Svatko od partnera se druži samo sa svojim prijateljima. Ovo može započeti kao odvojeni izlazak jednom tjedno, a onda se može pretvoriti u odvojene vikende. Idealno vrijeme da parovi uživaju u zajedničkom druženju su upravo ti vikendi.
 
1/4
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2