Valentinovo: bit je u ljubavi

Valentinovo: bit je u ljubavi

Valentinovo je postalo još jedan iskomercijaliziran praznik.

Mnogima od nas Valentinovo se svodi na dobivanje poklona, cvijeća i odlazak na romantičnu večeru. Prodavači dočekuju ovaj dan dekorirajući izloge sa srcima, Amorima  i drugim simbolima ljubavi, dok cvjećarne naručuju veće količine ruža i drugog cvijeća. No, moguće je zadržati romantiku i bez kupovanja velikih poklona i učiniti ovo Valentinovo nezaboravnim. Sve što vam treba je malo mašte. 

Kako bi vam Valentinovo bilo romantičnije, recite partneru da ove godine nećete kupovati poklone. To ne znači da nećete razmijeniti poklone, samo ih ne smijete kupovati. Možete napraviti jedan drugome poklon, koji ne mora biti ništa veliko, ali mora biti od srca. Na primjer, razmijenite pisma, pjesme ili CD sa romantičnom glazbom.

Seksi igrice

Nešto jednostavno, poput igranja seksi igrica  može biti dovoljno da ovu večer učini nezaboravnom. Neke od tih zabavnih igara možete sami napraviti. Evo jednostavnog primjera: izrežite crvena srca od kartona. Tada na svako srce napišite seksi upute. Napišite nešto poput: “Poljubite partnera na mjesto gdje ga do sada još niste poljubili.” Može biti jako zabavno tražiti dijelove tijela koje još niste poljubili, a ovo će njemu biti jako uzbudljivo jer morate napraviti ono što piše u uputstvima. Prednost toga što sami radite ova srca je što možete tu igricu učiniti onoliko “zločestom” ili nevinom koliko želite.

Maštarije pretvorite u stvarnost

Učinite Valentinovo zabavnijim tako da kažete koje su vaše maštarije za tu večer. To može biti igra uloga (vi budite medicinska sestra, a on neka bude doktor) ili vezivanje lisicama (ili maramom ako već nemate lisice pri ruci). Može biti i nešto jednostavno poput masaže tijela sa mirisnim uljem. Dogovorite se o svemu par dana prije, kako bi bili spremni na Valentinovo.

Praćenje tragova

Još jedan izvrstan način da unesete zabavu u ovu večer je da napravite male pripreme prije nego vaš partner stigne kući. Ugasite sva svjetla, a po stanu postavite svijećice i zapalite ih. Negdje u blizini vrata stavite CD player sa velikom porukom (tako velikom da ne može proći neopaženo) na kojoj piše “Prvo pusti glazbu, a zatim prati tragove.” Kad upali CD player, počet će lagana, romantična glazba. Negdje u blizini CD playera stavite bocu rashlađenog šampanjca uz poruku “Otvori me kad si spreman i pronađi slijedeći trag.” Pred vratima spavaće sobe ostavite seksi grudnjak sa porukom “Jesi li sad spreman?”. Kad otvori vrata spavaće sobe, neka ga dočeka iznenađenje.

Spa večer za ljubavnike

Savršeni način da se oboje opustite u romantičnoj atmosferi je spa večer. Pripremite toplu kupku sa ružinim laticama, a uz kadu stavite 2 čaše vina i čokoladu. Opustite se zajedno u kadi uz romatičnu glazbu. Nakon toga jedan drugog izmasirajte uz svjetlost svijeća.

Slavljenje Valentinova na romantičan način, koji izostavlja komercijalizaciju može biti malo teže od same kupnje poklona ili odlaska na večeru. No svakako će biti jedan od onih dana kojeg se rado prisjećate i bit će vam puno draži!


 
Komentari
+2
 
buuu
  • 15.3.2013 7:15:17
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Valentinovo je se svaki dan, kad imas kraj sebe onog koga volis :)