Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Upozoravajući znakovi da u odnosu nešto nije u redu

Upozoravajući znakovi da u odnosu nešto nije u redu

Obratite pažnju na ove znakove

Ponekad tek nakon prekida shvaćamo što s određenom vezom nije bilo u redu pa kad razmišljamo unatrag počinjemo vidjeti sve one crvene zastavice na koje u onom trenutku nismo obraćali pažnju.
 
Uočavanje upozoravajućih znakova u odnosu nije nikome lako, osobito ne ako ste trenutno sretni. Ipak, ako unatoč tome osjećate da nešto nije u redu ili vam intuicija govori da idete u pogrešnom smjeru, onda nikako ne biste smjeli zanemarivati taj svoj osjećaj.
 
U odnosima koji nisu u redu postoje mnoge crvene zastavice, odnosno znakovi upozorenja, koji se javljaju već tijekom trajanja same veze. O njima se rijetko kad govori i ponekad ih je teško primijetiti, a oni mogu u budućnosti izrazito naštetiti i vama i vašem odnosu.
 
Kako da ih prepoznate i ne završite sa slomljenim srcem, doznajte u nastavku.

''Hajde da malo usporimo...''
 
Ako muškarac s kojim ste u vezi želi usporiti ili odbija poduzeti neke ozbiljnije korake u vezi, znači da mu nije pretjerano stalo do vas ili jednostavno još nije spreman za ozbiljan odnos. U većini slučajeva, usporavanje u vezi jedan je od upozoravajućih znakova pa svakako dobro razmislite o tome što se krije iza te njegove potrebe.
 
Često mu je potrebno vrijeme nasamo
 
Normalno je da nam svima ponekad godi malo samoće, no ako vaš partner stalno traži izgovore da bude sam ili se jednostavno izolira bez dodatnog objašnjenja i ne javlja vam se na mobitel, budite na oprezu. Čini li to više puta mjesečno i ne želi uopće s vama o tome razgovarati, to je znak da se odnos ne razvija u dobrom smjeru.

 
Loš odnos s majkom
 
Postoje mnoge lekcije iz psihologije na temu odnosa mame i sina, no ako vaš partner ima probleme s vlastitom majkom, trebali biste se zabrinuti. Majka je slika ženske figure u svijetu svakog muškarca. Način na koji se muškarac odnosi prema svojoj majci jednak je načinu na koji će se odnositi prema svojoj partnerici.
 
Stalno ima obrambeni stav
 
Ako svaki put kad pokušavate razgovarati s njima o važnim temama i stvarima koje su vam bitne, a on se brani i ne želi pričati o tome ili ne prihvaća vaše argumente, znači da mu nije stalo do vas. Drugim riječima, on se brani svaki put jer ne vjeruje u vaše dobre namjere i jer misli da se iza svega toga što govorite kriju vaši sebični razlozi. Jednostavno ne želi prihvatiti vašu stranu priče, a takvo se ponašanje u zdravom odnosu ne bi trebalo tolerirati.
 
Financijski problemi
 
U potrazi za dobrim partnerom, svakako biste trebali izbjegavati one koji imaju raznih problema, bilo s ovisnošću, obitelji ili pak novcima. Financijski problemi nešto su što ne biste trebali ignorirati. Iako svi imamo određene financijske poteškoće u određenim situacijama, postoji granica koja se ne bi smjela prijeći. Velike financijske probleme uglavnom imaju oni koji se ne znaju organizirati ili nisu spremni preuzeti odgovornost za vlastiti život. Osobito biste trebali biti na oprezu ako od vas stalno traži da mu posudite novac. Takvo ponašanje prosto ne priliči jednom zrelom i odraslom muškarcu.
 
Ne želi razgovarati o problemima
 
Iskreni i kvalitetni razgovori trebali bi biti dijelom svakog zdravog i uspješnog odnosa. Normalno je da se ponekad posvađate s partnerom, baš kao što je normalno i to da se u svemu ne slažete ili da imate različite stavove. Međutim, postoji jedna stvar na koju bi oba partnera trebala biti spremna a zove se kompromis. Mi žene uvijek o svemu volimo detaljno raspravljati, a ponekad pretjerano reagiramo ili radimo drame tamo gdje to nije potrebno. To je činjenica. Ipak, ako mu je stalo do vas, onda će uvijek poslušati ono što imate za reći i pokušati će vas razumjeti. Ne želi li s vama razgovarati ili vas uvijek napušta u trenucima kada vam je teško, očito je da mu i nije pretjerano stalo do vas. Takav vam partner uistinu nije potreban.

 
Govori jedno, a čini drugo...
 
Jedan od najvećih upozoravajućih znakova da u odnosu nešto nije ok je u onom trenutku kada bi riječi trebale biti provedene u djela, a nisu. Svaki zdravi odnos temelji se na povjerenju, a ukoliko ono nedostaje veza je loša. Povjerenje je potrebno izgraditi, no ako vidite da vaš partner stalno govori jedno, a čini nešto drugo niti pak ispunjava svoja obećanja, znači da nije dobar čovjek i trebate to prihvatiti te donijeti odluku želite li nastaviti takav odnos.


Foto: Unsplash
 
Komentari
+2