Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Upomoć! Prijateljicama se ne sviđa moj novi dečko

Upomoć! Prijateljicama se ne sviđa moj novi dečko© Depositphotos.com

Riječ je o prilično škakljivoj situaciji, no psiholozi otkrivaju da se događa češće nego što mislimo

Upoznala si novog dečka, leptirići su u trbuhu i gotovo si sigurna da je on taj pravi, savršeni baš za tebe. A onda si ga odlučila upoznati sa svojim prijateljicama i tu nastaju problemi jer se tvoj novi partner njima uopće ne sviđa i misle da on nije dobar za tebe. I što sad?
 
Ljubavni odnosi dovoljno su teški već sami po sebi, a ako se javlja i problem sukoba s trećom stranom odnosno tvojim prijateljicama, situacija može biti uistinu zabrinjavajuća. Naime, živjeti sa činjenicom da se njima ne sviđa tvoj partner nije nimalo lako niti jednostavno, a kao rezultat svega mogu nastati brojne neugodnosti, ogorčenost i podjele, a to nitko ne želi.
 
Ako se tvoj dečko i tvoje prijateljice ne podnose, tebe to stavlja u zbilja težak položaj jer ne želiš nikoga izgubiti. U takvim slučajevima, uvijek ćeš morati paziti kako se ponašaš u određenim situacijama kako ne bi povrijedila jednu ili drugu stranu. Ono što se valja zapitati kad si na početku veze svakako je pitanje o tome je li briga tvojih prijateljica opravdana. Kad smo zaljubljeni, osobito na početku veze, skloni smo vidjeti karakter i ponašanje druge osobe kroz ružičaste naočale. Dakle, kako uopće odlučiti tko je u pravu?
 
Posve je jasno da je riječ o prilično škakljivoj situaciji, no događa se vrlo često. Ako se i sama suočena s tim problemom, u nastavku ti otkrivamo savjete stručnjaka za odnose koji otkrivaju kako se nositi s nastalom situacijom, a da pritom nikoga ne izgubiš.
 
Razmotri izvor

U savršenom bismo svijetu trebali vjerovati najboljim prijateljima i imati povjerenja u njih. To znači da bi oni za nas trebali željeti samo najbolje, a svaka zabrinutost bi bila opravdana. Ipak, ne živimo u idealnom svijetu, stoga prije nego bilo što poduzmeš, razmotri mišljenje svojih prijateljica. Kakva je povijest vašeg odnosa? Jesu li one uvijek bile uz tebe i podržavale te? Možeš li im u potpunosti vjerovati? Iako ovo možda zvuči grubo, definitivno je nešto o čemu trebaš razmisliti ako ti je uistinu stalo do novog dečka. Nažalost, čak i kod najjačih prijateljstava može biti prisutna ljubomora, konkurentnost te druge disfunkcije, otkrivaju psiholozi. Tajna agresija, natjecanje i zavist mogu sabotirati tvoj odnos, osobito ako tvoja prijateljica neprestano omalovažava tvog novog partnera. Stoga dobro istraži što se krije iza takvog ponašanja. Ako pak je vaše prijateljstvo dovoljno jako i iskreno te smatraš da je njezina zabrinutost opravdana, onda se zapitaj je li taj novi dečko dovoljno dobar za tebe.

1/4
 
Komentari
+2
 
osamljena
  • 14.3.2019 12:40:54
  • Bodova: 1394
  • Prijavi
Ako se nekome ne sviđa, to je njihov problem, ne moj.
oprezna
  • 13.3.2019 17:45:25
  • Bodova: 130814
  • Prijavi
 Potpisujem Annu , nije važno što nego tko govori  Moj tata je znao reći "i da je crni cigan ako je njoj dobar meni je još i bolji " i ne vidim razloga zašto razbijati glavu što ako se odabranik srca ne sviđa nekoj od prijateljica . Taman posla ugađati im , ti inisu neke prijateljice
anna-herman
  • 13.3.2019 17:33:59
  • Bodova: 54598
  • Prijavi
Sjećam se perioda kad sam tek započela vezu sa, sada već mužem, jer su dvije prijateljice (ili da napišem "prijateljice") vrlo burno reagirale s izjavama kako on nije za mene i pronalazile tisuću i jedan razlog da bi mi to, tobože, dokazale. Ali ja sam u startu znala da je on onaj pravi i jako sam se distancirala od njih. Jedna od njih mi je čak u to vrijeme bila cimerica i nije više htjela živjeti sa mnom. U njezinom slučaju se pokazalo da je bila ljubomorna na vrijeme koje više nisam provodila s njom (jer sam joj bila rame za plakanje), a u slučaju druge je problem bio njezina nimfomanija. Oba odnosa su prekinuta i ne žalim za time. Zanimljivo je da je ostalim prijateljicama i članovima obitelji (čak i najsuzdržanijima!) moj odabir bio okarakteriziran kao pun pogodak. Uvijek treba vidjeti, kako kaže "dobra stara", ne samo što se govori, nego tko govori.