U kojim situacijama ne biste trebali vjerovati partneru?

U kojim situacijama ne biste trebali vjerovati partneru?

Povjerenje treba zaslužiti...

Jedna od najvažnijih stvari u svakoj vezi je povjerenje. Želimo li se istinski i duboko povezati s drugom osobom, odnosno s partnerom, bez međusobnog povjerenja to naprosto neće biti moguće. 

Ako ste u prošlosti bili iznevjereni, u početku će vam možda biti teško ukazati povjerenje novom partneru. Ipak, povjerenje ne pada s neba, njega treba izgraditi. 

Postoje dobre, ali i loše veze, nažalost. Ponekad, prebrzo ukazujemo svoje povjerenje ljudima koji to nisu zaslužili.

Pitate li se u kojim situacijama ne biste trebali vjerovati svom partneru, odnosno kakvo je ponašanje znak za uzbunu, u nastavku vam otkrivamo neke od njih...

Mračna prošlost

Duh prošlosti uvijek je prisutan i često se vraća u našu sadašnjost i uzburkava nam život. Ako želite imati ozbiljnu vezu, ponajprije popričajte s partnerom o njegovoj prošlosti. Njegove bivše veze i ponašanje u odnosima može vam mnogo toga otkriti o njegovim stavovima i sustavima vrijednosti.

Slatke male laži

Nijedna laž nije nevina, čak ni ona najmanja. Želite li izgraditi odnos ispunjen povjerenjem, trebali biste biti iskreni, i vi i vaš partner. Ako ste uhvatili svog partnera u nekoj maloj laži, to bi mogao biti znak da od vas nešto skriva. Tu ne mislimo na banalne stvari poput mišljenja o vašoj frizuri, već na to kad vam laže o tome gdje je bio, i kamo je potrošio svoj novac, i sl.  Često se iza tih malih laži skriva neka mnogo veća laž. Imajte na umu jedno – laž je laž stoga je nemojte ignorirati. 

Intuicija vam govori da nešto nije u redu

Ponekad jednostavno duboko u sebi osjećamo da nešto nije u redu. Znate onaj osjećaj koji vam govori nešto, a ni sami niste sigurni o čemu je riječ? Imate li loš osjećaj kad je vaš partner u pitanju, nemojte ignorirati svoje unutarnje glasove. 


Tajnovitost

Ako vam je partner često tajnovit ili ste primijetili da krije od vas neke stvari, to je svakako znak da mu ne možete u potpunosti vjerovati. Osjećate li da vaš partner nije u potpunosti iskren prema vama, trebali biste ozbiljno s njim porazgovarati. 

Stvari nemaju smisla

Kada je netko neiskren, s vremenom to postaje vrlo očito jer se određene stvari naprosto ne poklapaju, a laži počinju izlaziti na vidjelo. Svaka osoba koja laže, prije ili kasnije će upasti u vlastitu zamku. Govori li vam partner često takve nelogične stvari, to je definitivno znak da nešto ne štima.

Nema podrške

Povjerenje je širok pojam i obuhvaća mnoge stvari u vezi. To da vas partner ne vara ne mora značiti da među vama postoji povjerenje. Trebate vjerovati svom partneru da će uvijek biti tu za vas, i u onim najtežim trenucima. Da će vam ponuditi rame za plakanje kada to bude potrebno. Ako se ne možete osloniti na njega onda kad vam je to najpotrebnije, čemu onda uopće takva veza? 

Prešućuje neke stvari

Lažljivci i varalice često tješe sami sebe kako prešućivanje nekih stvari nije isto što i laganje. Na taj način oni sami sebi opravdavaju svoje radnje i umiruju si savjest. Primjetite li da vam je partner prešutio neke stvari, to bi moglo značiti da se iza toga krije mnogo više. Ne govori li vam partner neke stvari, za to zacijelo postoji razlog. Pitajte partnera zašto vam je prešutio određene stvari i promatrajte njegove reakcije. To bi vam moglo reći mnogo toga o tome da li nešto skriva ili ne. 
 

Foto: Unsplash
 
Komentari
+2
 
littledream
  • 1.10.2017 12:51:15
  • Bodova: 1936
  • Prijavi
desilo se to da ja više ni vlastitom ocu ne vjerujem... strašno... u kakvim sam vezama bila (ok, nije ih bilo puno, bile su 2 ali dosta mi je za dva života takvih tipova...)... moj budući bi morao biti ne znam ni sama što da bi mu pokušala vjerovati!