Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tajne uspješnih odnosa: Ljubav nije dovoljna, ovo su stvari koje treba uzeti u obzir

Tajne uspješnih odnosa: Ljubav nije dovoljna, ovo su stvari koje treba uzeti u obzir© Unsplash

Mnogo je faktora koji čine uspješan odnos, no na temelju provedenih istraživanja i razgovora s parovima koji su zajedno dugi niz godina, znanstvenici su otkrili nekoliko zanimljivih stvari koje su im zajedničke

Sigurno si se barem jednom u životu zapitala koja je tajna dugih veza i zbog čega su pojedini parovi sretniji od drugih. Je li dovoljna samo ljubav? Ili  je za uspješan odnos potreban i cijeli niz drugih faktora?
  Činjenica je da ljubav nije dovoljna. Kako bi odnos bio zdrav i uspješan, vrlo su važni i međusobno poštovanje, kvalitetna komunikacija te određeni stupanj autonomije svakog od partnera.
 

via Giphy

Mnogo je faktora koji čine uspješan odnos, no na temelju provedenih istraživanja i razgovora s parovima koji su zajedno dugi niz godina, znanstvenici su otkrili nekoliko zanimljivih činjenica koje su zajedničke svim tim parovima. Neke od njihovih tajni za uspješan odnos donosimo u nastavku.

Foto: Unsplash
 
 
Zahvalni su

Ljudi koji su u sretnom odnosu ujedno su i vrlo zahvalni na svemu što imaju i jako su dobro svjesni da život nije savršen, te da postoje stvari koje se ne mogu promijeniti. Unatoč tome zahvalni su jedno na drugom i ne traže više od toga. Upravo je u tome ključ za uspješan odnos – prihvatiti partnera, voljeti ga i biti zahvalan na odnosu koji imamo.


 
 
1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2