Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Šest malih i praktičnih savjeta za sretan brak koji će trajati u dobru i zlu

Šest malih i praktičnih savjeta za sretan brak koji će trajati u dobru i zlu© Pixabay
  • 8.3.2020
  • Autor: S.S.

Kako bi brak trajao cijeli život dobro je s vremena na vrijeme podsjetiti se na ono što je važno. Važne 'sitnice' zbog kojih će ljubav trajati

Za brak se često kaže da je maraton i na tom putu koji je, kao i sve u životu, pun uspona i padova važno je pronaći stvari koje ga mogu olakšati. Kako bi brak bio sretna luka nikada ne smijemo zaboraviti da - savršenstvo ne postoji. Ti i tvoj partner imat ćete različite problem kao par, ali i individue.

Christine Wilke, obiteljska i bračna terapeutkinja, za Your Tango naglasila je kako se kvalitetna i sretna veza ne događa preko noći, a da je za dobar brak potrebno dvoje odanih ljudi koji ulažu energiju i vrijeme. Pročitaj njezine vrlo jednostavne i praktične savjete za kvalitetnu vezu.

1. Često se držite za ruke

Nikad nemoj podcijeniti ovaj mali znak pažnje. Tvoja koža pamti i arhivira i negativne i pozitivne dodire. Ovo je sjajan način da stvoriš puno ljubavi u svojoj memoriji.

2. Uočite dobre stvari

Wilke uvijek podsjeća parove da trebaju biti detektivi za dobre stvari u svojoj vezi. Ako želite imati sjajnu vezu, trebaš potražiti i ojačati sve dobre stvari. Kada dođe do sukoba, partneri često zaboravljaju na sve one dobre stvari koje vole jedan kod drugoga. Podijeli ovo znanje s partnerom kako bi oboje postali detektivi. 

3. Nemojte se bojati konflikta

Mudri parovi znaju da su svađe dio svakog sjajnog braka. Ovi parovi ne izbjegavaju konflikte i ostaju uključeni čak i kad se pojave problemi. Ključ je razviti alate za rješavanje konflikta. Kada imate te alate, nema potrebe za bježanje od sukoba nego postajete svjesni da će vam to pomoći. Ako se slušate i razumijete na dublji način, vaša veza će postati još i jača.

(Foto: Pexels)

4. Kvalitetno zajedničko vrijeme

Baš kao što nježnom cvijetu treba voda da preživi, kvalitetna veza treba redovito vrijeme za zabavu i uzbuđenja. Trebate svjesno i namjerno stvoriti to vrijeme. To može značiti zajednički odlazak u šetnju, večeru u omiljenom restoranu ili gledanje zabavne TV serije. Budite kreativni i radite to redovito.

5. Nemojte zaboraviti na seks

Seks vas može povezati na poseban način. Fizički je podsjetnik da je vaša ljubav još uvijek zdrava i živa, čak i ako to zaboravite s vremena na vrijeme. Pomaže u rješavanju stresa i oslobađa endorfine i druge hormone zbog kojih ćete se osjećati dobro. Ono što je najvažnije, seks je zabavan, a to je ključan sastojak svakog zdravog odnosa.

6. Vrijeme za sebe

Zdrava veza znači da parovi imaju zdrav odnos, ali i da stvaraju prostor za svoje "ja". Svaka osoba ima zadovoljstva koja čini samo zbog sebe – odlazak u teretanu, na masažu ili druženje s prijateljima. Odvojite vrijeme samo za sebe kako biste mogli izgraditi kvalitetan brak i sreću.