Psiholozi otkrivaju znakove da se udaješ za pravu osobu

Psiholozi otkrivaju znakove da se udaješ za pravu osobu© Pixabay

Nekada samo ljubav nije dovoljna za brak, moraju se poklopiti i druge stvari

Pravu ljubav može biti teško pronaći, ali jednom kad je pronađeš tvoj život postaje lakši. Ako si voljna ući u brak, trebat će ti više od ljubavi za istinsku sreću.

To je tužno, ali istinito jer netko koga toliko volimo ne mora biti naš savršen životni partner. 

Donosimo ti savjete psihologa koji se mogu primijeniti i u prvim danima veze kako bi otkila udaješ li se za svojeg gospodina savršenog. 
 

(FOTO: Pixabay) 
 

Jedno drugome čitate misli 

Neka istraživanja su pokazala da kad se zaljubite, partner i ti počinjete isto razmišljati. Nakon što provedete dugo vremena zajedno, razumijet ćeš potrebe, misli i reakcije svog partnera. Ova povezanost predstavlja više od samog poznavanja druge osobe. Možete razumijeti jedno drugo i u potpunoj tišini. 

Sljedeći put kad budete zajedno, pokušaj pokazati nešto smiješno bez objašnjavanja, ako se nasmije to je dobar znak. 


(FOTO: Pixabay) 
 

Dijelite iste poglede na budućnost 

Jednom kad pronađeš ljubav svog života, vrijeme je da počneš razmišljati o budućnosti. Vjerojatno mu želiš predstaviti svoje ideje kako bi ste mogli maštati o tome zajedno. Ne morate dijeliti iste strasti, ali uvijek ćete pronaći način da se vaše ideje poklope. Imati svoju slobodu dok si s nekim u vezi je najvažnija stvar ako želiš da tvoja ljubavna priča traje do kraja života. 


(FOTO: Pixabay) 
 

Tvoja veza je vrijedna truda

Predanost je jedan od stupova veze, pogotovo ako pričamo o braku. No, kompromis je jednako potreban jer psiholozi sa Sveučilišta Kobe u Japanu tvrde da veza u kojoj se ne žrtvuješ neće trajati dugo. To znači da ćeš morati popuštati i ponekad dopustiti i partneru da bude u pravu. Ako si zadovoljna s tim što njega usrećuješ i ako misliš da je vaša veza vrijedna truda, pronašla si pravu osobu. 
 

via Giphy 
 

 

Tvoj mozak drugačije funkcionira 

Svi mi mislimo da ljubav dolazi iz srca, ali zapravo se sve događa u glavi. Psiholozi sa Sveučilišta Stony Brook su dokazali da je naš mozak drugačiji kad smo zaljubljene. Kada pomisliš na svojeg partnera, centar tvojeg mozga bit će stimuliran i zbog toga ćeš osjetiti "leptiriće" u trbuhu. 


(FOTO: Pixabay) 
 

Jedno drugome ste podrška 

Nakon dugog dana na poslu, sve što želiš je biti pokraj svog partnera. Biti podrška jedno drugome je važna stvar i samo tako se možeš osjećati ravnopravno. Riječi podrške od osobe koju voliš grade tvoje samopouzdanje.


(FOTO: Pixabay) 

 Ne moraš se dokazivati drugima 

Ovo je važno jer kada pronađeš svoju srodnu dušu osjećat ćeš se normalno. Živjet ćeš kako si živjela i do sada samo što ćeš imati drugačiji izvor sreće. Zbog ovoga ćeš biti zahvalna na svojoj vezi i nećeš se pretvoriti u osobu koja stalo priča o partneru jer nećeš imati potrebu da se dokazuješ drugima. Tvoji profili na društvenim mrežama neće biti puni vaših fotografija jer ćeš se koncentirati na vaš odnos, a ne na to što će drugi misliti o vama. 


(FOTO: Pixabay) 
 

Želiš partnera upoznati sa svojim najmilijima 

Psiholozi kažu da kada je riječ o vezama, mi tražimo odobrenje od naših najmilijih jer osjećamo zadovoljstvo ako se naš partner njima svidi. Uključujući u našu vezu ljude koje najviše volimo, širimo svoju sreću. Kada upoznaš pravoga, instinktivno ćeš ga željeti upoznati s najbližim prijateljima i obitelji. Isto tako, stvaraš sustav potpore oko sebe. 
 


via Giphy 
 
 


Pronalaziš zadovoljstvo u spavaćoj sobi, ali i izvan nje 

Seks je važan, ali nije glavni stup koji gradi kemiju u vezi. Fizička privlačnost biti će veća kada te zagrle ruke onog pravoga. Ponekad, jedan osmijeh, jedna riječ ili dodir će ti pružiti osjećaj zadovoljstva. 


(FOTO: Pixabay) 
 

Osjećaš se drugačije kada ste odvojeni 

Čuvanje svoje samostalnosti je ključ za održanje duge veze. Stvaranje prostora za drugu osobu u svom životu je veliki korak. Kada pronađeš onog pravog biti ćeš sretna i on će se jednostavno uklopiti u tvoje dnevne rutine te bi se mogla čudno osjećati kada ste odvojeni. 


(FOTO: Pixabay) 
 

'Ja' postaje 'mi'

Psiholozi sa Sveučilišta u Teksasu donijeli su zaključak da izgovaranje "mi" umjesto "ja" mora svakome u jednom dijelu života doći prirodno. Postaješ jak tim sa svojim partnerom i svjesna si da je on jedna od rijetkih osoba u životu koja će ti uvijek čuvati leđa. 

Ako se prepoznaješ u svim navedenim znakovima, čestitamo ti pronašla si svojeg gospodina savršenog i imat ćeš sretan i drug brak!  


(FOTO: Pixabay) 
 

 

 

 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 7.11.2019 17:15:30
  • Bodova: 50778
  • Prijavi
Svaka veza je drugačija.
irija
  • 7.11.2019 13:00:45
  • Bodova: 49711
  • Prijavi
Ovo treba znati prije udaje.