Prekinula si s dečkom? Ovo su pitanja koja si moraš postaviti

Prekinula si s dečkom? Ovo su pitanja koja si moraš postaviti© Unsplash

Pitanja o tome što je pošlo po zlu, kao i ona što je bilo u redu mogu ti otvoriti oči i naučiti te važnim lekcijama za budućnost.

Ljubavni prekidi dio su života. Koliko god teški i bolni bili, sa životom treba nastaviti.
 
Ponekad nekoga prestanemo voljeti ili nam se životni putevi jednostavno raziđu. U težim situacijama, partner nas povrijedi. Postoji mnogo vrsta ljubavi - intenzivnije i manje intenzivne. O kakvom god da je odnosu riječ, prekidi bole i ponekad ih je teško preboljeti.Važno je nakon prekida sebi dati dovoljno vremena za oporavak, a postoje i određena pitanja i nedoumice koje moramo razriješiti sami sa sobom. Uzmi si vremena za tugovanje, osjeti bol, priušti si čokoladu, shopping i nemoj biti previše gruba prema sebi.

No što kad stigne trenutak da se krene dalje? Kako da iskoristiš to bolno iskustvo za bolju budućnost?  Pitanja o tome što je pošlo po zlu, kao i ona što je bilo u redu mogu ti otvoriti oči i naučiti te važnim lekcijama za budućnost. U posljednje vrijeme postaje sve popularniji jedan novi koncept terapije - savjetovanje s psihoterapeutom nakon prekida. Osim što ti stručna osoba može pomoći da shvatiš što je u odnosu bilo loše, ovaj proces doprinosi i tome da bolje upoznaš samu sebe i vlastite potrebe.
 
Prema psiholozima, sedam je pitanja koja bi svatko trebao postaviti sebi nakon prekida s partnerom. U nastavku otkrivamo o čemu je riječ.
 
 
Što sam naučila o suočavanju s konfliktima?

Svađe i konflikti dio su svakog odnosa, a ono što nas definira je način na koji se s njima nosimo. Ne postoje pravi odgovori, no moraš biti svjesna načina na koji pristupaš svađama s partnerom jer ti to uvelike može pomoći da bolje shvatiš sebe i svoje potrebe. Jesi li bila pasivno-agresivna ili pak previše eksplozivna? Jednom kad naučiš koji je tvoj 'stil nošenja s konfliktima', u budućem ćeš se odnosu moći mnogo produktivnije svađati s partnerom.

1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 5.4.2019 7:36:58
  • Bodova: 50939
  • Prijavi
Dobro.