Potvrdila znanost: Ovih šest čudnih faktora ključni su za sretan brak

Potvrdila znanost: Ovih šest čudnih faktora ključni su za sretan brak© Unsplash

Uvijek se pitamo koja je tajna uspješnog braka i što sve zapravo utječe na kvalitetu braka - znanost nudi svoje odgovore

Kada gledamo sretno zaljubljene parove, u očima im se vidi da se vole i to je sasvim očito - ne samo iz selfieja ili citata koje objavljuju na Instagramu. Oni se međusobno podržavaju, imaju zdravu komunikaciju, jedno drugog nasmijavaju i podržavaju i još puno toga. 
  A kada je riječ o braku, želimo da sve ostane čarobno kao i prvoga dana i da zaljubljenost nikada ne nestane. Nekome to uspije, nekome ne, ali uvijek se iznova pitamo - koja je tajna uspješnog braka i što sve zapravo utječe na kvalitetu braka?

Ispada da, kada je u pitanju sretan brak, znanost ima neke svoje odgovore. Prema znanosti, postoji mnoštvo slučajnih i pomalo čudnih stvari koje mogu dovesti do bračne sreće - mi smo ih izdvojile šest.
 
Veliko vjenčanje

Istraživački projekt The National Marriage Project sa Sveučilišta Virginija proveo je 2014. istraživanje koje je uključivalo američke bračne parove kako bi se pronašle korelacije između sretnih brakova i prošlosti para. Jedna stvar koja se pojavila bila je vrsta vjenčanja koja su organizirali. Nakon analize uzorka od 418 parova, došlo je do veze između formalnih vjenčanja i veće bračne sreće povezane s višom kvalitetom braka - pokazalo se da oni parovi koji su imali veće vjenčanje (odnosno više uzvanika na vjenčanju) imaju kvalitetniji brak. 


via GIPHY
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2