Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Podignimo svijest o potrebi borbe protiv nasilja #MožešDrugačije

Podignimo svijest o potrebi borbe protiv nasilja #MožešDrugačije

Najnovija istraživanja pokazuju da se čak jedna od pet žena ne osjeća sigurno u svojoj okolini

Jučer je bio svjetski Dan borbe protiv nasilja nad ženama – 25. 11. - kojim započinje UNovih 16 dana aktivizma. Avon globalno lansira kampanju kojom želi privući pažnju na neizrečeno nasilje koje uništava živote žena širom svijeta, nasilje koje nije fizičko i stoga oku lako vidljivo. Zahvaljujući Avonovoj mreži od više od 6 milijuna Avon Ladies i koristeći posebno kreiran sadržaj za društvene mreže, #EmbraceTheChange kampanja globalno planira doseći 100 milijuna žena kako bi naučile prepoznati različite vrste nasilja te pokazati da žrtve imaju podršku, jer postoje načini kako se boriti s njim.

Avon u Hrvatskoj pridružuje se globalnoj kampanji uz #MožešDrugačije i lokalni sadržaj koji možete kroz 16 dana aktivizma pratiti na Avonovim društvenim mrežama: uz naglasak na različite oblike ne-fizičkog zlostavljanja žena uključujući cyber-bullying/uznemiravanje na društvenim mržama, prisilnu kontrolu, emocionalno zlostavljanje i ulično uznemiravanje. Svi ste pozvani i sami podijeliti ove informacije kako bi dosegli što veći broj žena, ali i muškaraca kojima se kampanja prvenstveno i obraća: pratite hashtag #MožešDrugačije i podijelite sadržaj, svoju priču, podržite buđenje svijesti o potrebi zaustavljanja kruga nasilja.

Sadržaj kampanje, koji sadržava i posebno kreirane video uratke te činjenice iz istraživanja, dijelit ćemo kroz 16 dana aktivizma, a podržavaju ga i globalne organizacije poput Women’s Aid, Vital Voices i La Casa del Encuentro.

Jan Zijderveld, CEO Avon Products Inc. i sam podržava kampanju: “Avon uz dugu povijest osnaživanja žena, već više od desetljeća potiče i podršku borbi protiv nasilja nad ženama. Alarmantni rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da je pred nama još mnogo toga što moramo napraviti kako bi učinili razliku. Podizanje svijesti najkritičniji je korak prema cilju: kreiranju svijeta u kojem će žene živjeti slobodne od straha od nasilja.”
 
#EmbraceTheChange / #MožešDrugačije


LONDON, 22. 11. 2018 – Avon Products, Inc. objavio je najnovije globalno istraživanje pokazujući raspon nesigurnosti koju žene osjećaju u svojoj okolini i nezaštićenost od strane pravnih institucija. Istraživanje koje je pokrenula Avon Foundation for Women uključuje 14.400 žena u 15 država kako bi se bolje razumjela iskustva nasilja nad ženama i koliku podršku žene osjećaju ako su same ili netko koga poznaju, bile žrtve nasilja.


Jedna od pet žena ne osjeća se sigurnom
Rezultati pokazuju da se jedna od pet žena na globalnoj razini ne osjeća sigurnom u svojoj zajednici, što je poraslo na 47% u Južnoj Africi i 51% u Turskoj. Istraživanja pokazuju i da društvo u kojem živi, ženu također ostavlja nezaštićenom. Samo 60% žena smatra da će se tvrdnje o seksualnom zlostavljanju ozbiljno shvatiti (pada na 48% u Peruu), a samo 58% vjeruje svojim pravnim sustavima kako bi zaštitili žrtve fizičkog ili seksualnog zlostavljanja (pada na 45% u Turskoj). 59% žena u Argentini i 58% u Južnoj Africi pouzdaju se u svoj pravni sustav u tretiranju fizičkog zlostavljanja kao zločina.


Ne-fizički oblici zlostavljanja manje su dobro poznati
Razine povjerenja bile su niže za ne-fizičke oblike zlostavljanja, gdje samo 59% žena globalno vjeruje da će njihov pravni sustav psihološko zlostavljanje rješavati kao zločin, a 55% smatra da će financijsko zlostavljanje biti tretirano kao takvo. To u Rusiji pada na samo 27% i 38% u Turskoj, u usporedbi s 87% na Filipinima i 77% u Kolumbiji.

Ostali ključni nalazi
 •     82% žena globalno smatraju da zviždanje, vikanje i seksualni komentari predstavljaju zlostavljanje.
 •     Samo 40% britanskih žena i 54% poljskih žena znalo bi potražiti podršku ako su žrtve nasilja.
 •     38% filipinki vjeruju da je ženi dužnost partneru omogućiti seks kada to želi, u usporedbi s 9% na globalnoj razini.
 •     Samo 64% žena u Brazilu, 62% u Argentini i 61% u Južnoj Africi vjeruju pravnom sustavu svoje zemlje da bi seksualno zlostavljanje procesuirali kao zločin.
 •     44% žena u Peruu ne vjeruje da će pravni i policijski sustav ozbiljno shvatiti tvrdnje o seksualnom zlostavljanju.
 •     Samo 88% žena u Italiji misli da pritisak na ženu za seks predstavlja zlostavljanje.
 •     36% rumunjskih žena bi se osjećalo previše neugodno potražiti pomoć i podršku ako su zlostavljanje


 
Sve o Avonovj podršci borbi protiv nasilja u obitelji potražite na: www.avoncompany.com/corporate-responsibility/womens-causes/violence-against-women-and-girls-promise/


 
 
Komentari
+2
 
jocikaaa
 • 26.11.2018 16:05:31
 • Bodova: 771
 • Prijavi
Najveći su nasilnici muskarci i svijet bi bio bolje mjesto bez njih. Najgori su gdje god se pojave. Jako sam malo dobrih muškaraca upoznala. Gdje ima muških, tu vlada nasilje. Preporodila sam se na ovome portalu!
oprezna
 • 26.11.2018 15:45:06
 • Bodova: 142755
 • Prijavi
Podržavam takve aktivnosti , općenito je nasilje diseglo vrhunac u našem društvu i često ga se prihvaća kao nešto normalno Bajdvej , i naša žena.hr u posljednje vrijeme doživljava nasilje otvaranjem lažnih profila
malikekoserk1
 • 26.11.2018 15:02:47
 • Bodova: 21419
 • Prijavi
Bravo Avon , podržavam ovakve akcije , jer na žalost sve više ima nasilja , i tome stvarno nekako treba stati na kraj.