Pet stvari koje nas Francuskinje mogu naučiti o sretnom braku

Pet stvari koje nas Francuskinje mogu naučiti o sretnom braku© instagram/janebirkindaily

Od Francuskinja učimo o modi, ali i što je to točno potrebno za uspješan brak

Svi kažu da je brak ponekad težak, no nitko ti ne kaže točno u čemu je stvar i što učiniti kako bi imala što sretniji brak - to mogu biti neke najmanje sitnice koje su naizgled nevažne, a opet presudne.
  Isto se zapitala i američka novinarka Jo Piazza nakon svoje prve godine braka i odlučila intervjuirati stotine ljudi iz različitih zemalja poput Čilea, Kenije, Danske, Indije i Francuske što je to točno potrebno da brak uspije.

Rezultate svog "istraživanja" objavila je u knjizi Kako biti u braku (što sam naučila od stvarnih žena na pet kontinenata o preživljavanju moje prve zaista teške godine braka), a neke od najkorisnijih savjeta dobila je upravo od Francuskinja. U čemu leži tajna uspješnog braka znaju upravo one, pa smo izdvojile pet stvari koje od njih možemo naučiti kada je u pitanju sretan i uspješan brak.
 
Nevjera je precijenjena - budi ljubavnica svom mužu

Piazza u svojoj knjizi ističe da samo 47 posto Francuza kaže da je nevjera neprihvatljiva u braku, u usporedbi s 84 posto Amerikanaca. Ipak, to ne mora nužno značiti da su Francuskinje toliko tolerantne prema aferama. "To je kliše u koji Amerikanci vjeruju. Ne smeta mi ako moj predsjednik spava s drugim ženama, to nije moj problem. Naravno, nadam se da moj muškarac to neće napraviti meni", rekla joj je jedna od njezinih francuskih prijateljica. Umjesto da "prihvaćaju" afere, Francuzi vjeruju da rade na tome da međusobno zainteresiraju jedno drugoga, tako da niti jedna osoba u braku uopće ne poželi imati aferu. 


via GIPHY

"To je posao. Suprug me i dalje mora osvajati svaki dan, a ja ga moram svakodnevno natjerati da me želi. Moram se potruditi i želim 'obaviti' taj posao", rekla je Piazzina prijateljica. Druga prijateljica istaknula je kako "nitko ne želi biti prevaren. Nitko ne želi vidjeti svog supruga s drugom ženom. A ako se ponašaš poput njegove ljubavnice, manje je vjerojatno da će se to dogoditi".
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2