Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Odlični savjeti kako da zaboravite na bivšeg

Odlični savjeti kako da zaboravite na bivšeg

Kako nastaviti sa životom nakon bolnog prekida?

Svaki je prekid težak, bez obzira na to što ste osjećali ili još uvijek osjećate prema bivšem partneru. Čak i ako ste vi odlučili prekinuti vezu, odnosno ostaviti partnera, zasigurno će se i dalje pojavljivati trenuci u kojima će vam nedostajati.
 
Ako pak je on ostavio vas, situacija je još teža i bolnija. Ipak, koliko god teško bilo, trebate nastaviti dalje sa svojim životom i prestati razmišljati o bivšem dečku.
 
Pitate li se kako da zaboravite na osobu koja vam je donedavno možda značila sve na svijetu, u nastavku vam otkrivamo nekoliko odličnih savjeta.
 
Suočite se s emocijama
 
Najbolja stvar koju možete učiniti nakon prekida je da se suočite s vlastitim emocijama, umjesto da ih ignorirate ili potiskujete. Dopustite osjećajima da izađu na površinu i priznajte sami sebi što uistinu osjećate. Ako je potrebno, razgovarajte s nekim, s bliskom prijateljicom ili pak sa stručnom osobom. Takvi razgovori mogu biti od velike pomoći.
 
Pišite
 
Da biste izbacili iz sebe sve što osjećate i suočili se sa svim tim emocijama, zapišite to na papir. Naime, izbacivanje misli u obliku pisanja može djelovati vrlo terapeutski. Zamislite da pišete pismo svom bivšem partneru ili počnite voditi dnevnik o svojim svakodnevnim emocijama.
 
Pronađite zanimaciju
 
Da ne biste neprestano razmišljali o bivšem partneru, pronađite zanimljive aktivnosti i hobije kojima ćete ispuniti svoju svakodnevicu. Provedite vrijeme s prijateljima, obitelji, čitajte knjige, idite u kino... Činite što god vas uveseljava i ispunjava vaš život. Uostalom, to je i odličan način za upoznavanje novih ljudi.
 
Pobrinite se o sebi
 
Nemojte dopustiti da zbog prekida zanemarite sebe te svoje fizičko ili mentalno zdravlje. Budite fizički aktivni i brinite o sebi i svom zdravlju. Isto tako nemojte zanemarivati niti svoj izgled. Posjetite kozmetičarku, frizera ili si priuštite spa tretman barem jednom mjesečno.
 


 
Uzmite si vrijeme
 
Svaki prekid je težak i bolan stoga dajte sebi dovoljno vremena da prebolite bivšeg partnera, osobito ako vam je jako stalo do njega. Što je veza bila dulja, to će oporavak od prekida zasigurno biti teži i biti će vam potrebno više vremena da ponovno stanete na svoje noge. Stoga nemojte sami sebi stvarati pritisak i uzmite si koliko je god vremena potrebno da biste se oporavili.
 
Ciljevi
 
Prekid je odlična prilika da okrenete novu stranicu u svom životu i da si zadate neke nove ciljeve. Napravite plan i učinite sve što je potrebno da biste mogli krenuti naprijed.
 
Izbjegavajte sve što vas podsjeća na njega
 
Dok se u potpunosti ne oporavite od prekida, pokušavajte izbjegavati mjesta, situacije i ljude koji vas podsjećaju na bivšeg partnera.
 
Imajte na umu da su prekidi teški stoga nemojte sami na sebe vršiti veliki pritisak već si uzmite vremena koliko god je potrebno da biste se oporavili. Pokušajte zaboraviti na prošlost i fokusirati se prema naprijed. I nemojte nipošto zanemarivati, ignorirati i potiskivati bol, već se suočite s time što osjećate. Ako je potrebno zatražite stručnu pomoć ili razgovarajte s bliskom osobom kojoj se možete lako povjeriti.
 
Foto: Unsplash
 
Komentari
+2
 
xerinija
 • 22.11.2018 15:23:13
 • Bodova: 62934
 • Prijavi
Po čemu su ovo odlični savjeti? Ovo su dozlaboga otrcani i izlizani savjeti, prilično općeniti.Jedini odlični savjet bi bio - napravite lobotomiju i zaboravite na tih 5...10...15 godina života.... jer eto, nova ljubav sve čeka iza ugla da se pojavi jer vi zaslužujete samo najbolje a ne neka polovična rješenja.. okrenite novu stranicu, pa makar i u 65-toj....Joj, što volim ovakvu popularnu psihologiju....
lejdi
 • 22.11.2018 10:37:04
 • Bodova: 23471
 • Prijavi
I za prekid treba novaca. Dok promijeniš frizuru, upišeš tečaj, uplatiš spa, kupiš si nove cipele...Odlučila sam osnovati fond za prekid kad krenem u vezu, svaki put kad uštedim na nekom njegovom poklonu ili dobijem neki neočekivani priljev novca, odvajati novce i ubacivati u kasicu, za slučaj da prekinemo, iz fonda povući novac i priuštiti si oporavak.
canyon
 • 22.11.2018 9:12:04
 • Bodova: 10518
 • Prijavi
vamarina, u pravu si, uzivajte zene u zivotu. Napravite sto sa njim niste mogle da biste mu udovoljile, putujte(jer njemu se bas neda tu) , idite na sajam cokolade u Opatiju( njemu je to bezveze) ZIVITE jer ako je otisao ili ste ga ostavile nije to bilo to.....dal ce naici netko slican nasim zeljama i potrebama, vjerujem bilo bi odlicno ili ne...disati treba punim plucima i zivjeti zivot.
vmarina
 • 22.11.2018 8:05:59
 • Bodova: 46054
 • Prijavi
Uzivajte u zivotu.