Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Najvažnije karakteristike sretnih veza

Najvažnije karakteristike sretnih veza

Ne postoji čarobna tajna formula koja pomaže održavati sretnu i zdravu vezu

I ti si vjerojatno puno puta pogledala neke parove i pomislila kako su nevjerojatno skladni i sretni, te se upitala koja je tajna njihove sretne veze.

Ne postoji čarobna tajna formula koja pomaže održavati sretnu i zdravu vezu. To je uvijek miks sreće da se dvije osobe pronađu i jednostavno uspiju lako uskladiti vlastite želje i potrebe, kao i zajednička očekivanja, kako od samih sebe, tako i od partnera i od budućnosti.

INDIVIDUALNA SREĆA
Ostvarenje individualne sreće polazi od činjenice kako oba partnera moraju biti svjesna da su oni ti koji upravljaju svojom vlastitom individualnom srećom. Dakle, moraš biti čvrsto izgrađena osoba koja jasno odlučuje o tome što želi i čemu teži u životu, kako bi mogla usrećiti i svog partnera. Nitko ne želi uza se nesigurnu, cendravu i pesimističnu osobu koja je apsolutno ovisna o drugome. Biti neovisan i samostalno upravljati svojim osjećajima i željama je vrlo privlačno i omogućava ti da budete ponosni jedno na drugo kada vidite koliko ste zaista psihološki jaki i ostvareni. Takvo razmišljanje temelj je sretne i zdrave veze.

MIJENJANJE JEDNO DRUGOGA
Odustani od pomisli da želiš iz temelja promijeniti svog partnera. Osvijesti činjenicu da je svaka osoba čovjek sačinjen od dobrih i loših osobina koje ga čine jedinstvenim upravo takav kakav je. Navike i pristup prema ljudima se mogu mijenjati i u redu je tražiti od partnera takvu promjenu, ali ako mu neprestano kvocaš oko njegovih osobina i želiš da on prilagodi svoje kompletno ponašanje prema tvojim očekivanjima, on gubi svoju osobnost. To nikako nije niti dobro, niti zdravo. Oba partnera trebaju poštovati jedno drugo u svojim različitostima jer u krajnjem slučaju, ionako nitko nije jednak i u različitostima zapravo i leži pravo i iskreno bogatstvo neke zajednice.

ISKRENOST I OTVORENOST
Iako se ovo čini vrlo dosadno i neprestano se ponavlja, to je jedan od glavnih temelja svakog odnosa, pa tako i ljubavnih. Kako bi par zračio srećom, među njima ne smije biti nikakvog zavaravanja, tajni, muljanja i skrivanja osjećaja. Naravno da svatko za sebe treba zadržati neki zakutak svoje privatnosti koji jednostavno ne želi dijeliti ni sa kime, ali iskreni i otvoreni stavovi, razmišljanja i očekivanja u životu moraju biti jasno i transparentno posloženi kako bi veza doista u potpunosti funkcionirala kako treba. Na taj se način mogu riješiti i sve nepotrebne sumnjičavosti, te se postiže opuštenost odnosa u kojoj svatko može doista biti ono što je.

BRIGA O SAMIMA SEBI
Često se dogodi da parovi nakon što se snažno zaljube stvore naviku neprestanog provođenja zajedničkog slobodnog vremena. To nije zdrava karakteristika sretnih veza. Lijepo je kada imaš potrebu družiti se sa svojim partnerom i provoditi s njim što više vremena, a još je ljepše kada je to obostrano. No, da bi veza opstala, ne smijete zapustiti i sve ostale stvari u svom životu. Nemoj zaboraviti tko si ti, što te čini takvom kakva jesi. Tu su tvoji prijatelji i obitelj, tvoji hobiji i sve što voliš raditi i što te uveseljava. Ne odustaj od toga zbog nekog drugog. U vezi svaka osoba mora u potpunosti voljeti sebe i ono što ga veseli, te mora ostaviti prostora za uveseljavanje sebe samoga. Ako voliš ples, upiši satove plesa, ako voliš sport, nastavi ići na treninge, ako si kreativna, nastavi njegovati tu svoju osobinu. Nemoj zaboraviti na sebe zbog nekog drugog.

RAZLOG ZBOG KOJEG ULAZIŠ U VEZU
Razmisli koji je doista razlog za ulazak u vezu s tvojim partnerom. Ispitaj svoje emocionalne granice i očekivanja. Ako tražiš sigurnost i želiš biti u vezi jer ti treba netko pored tebe, to baš i nije zdrava baza za sretnu vezu. Veza mora biti spoj dvoje ljudi koji cijene i vole sami sebe i žele biti u vezi da se nadopunjuju i jedno drugo uveseljavaju. Razmisli o tome dajete li oboje jednako ili jedan previše daje sebe, a drugi više uzima. U slučaju da je tako, promijeni te svoje navike i pronađi idealan balans za sretnu i uspješnu vezu.
 
Komentari
+2
 
mare_zg
  • 24.2.2019 22:58:22
  • Bodova: 684
  • Prijavi
Imam sretnu vezu već par godina.:)