'Mrzim te' ili 'Ponašaš se kao svoja majka': Rečenice koje partneri nikada ne bi smjeli izgovoriti u svađi

'Mrzim te' ili 'Ponašaš se kao svoja majka': Rečenice koje partneri nikada ne bi smjeli izgovoriti u svađi© Pexels

Neke od tih rečenica narušavaju povjerenje i prisnost,a mi smo izdvojile neke koje treba izbjegavati, bez obzira koliko te partner povrijedio

Svađa i nesuglasice u svakoj su vezi i braku normalna pojava, sve dok se mogu riješiti kroz razgovor i na miran način. Ipak, svađa nekad može eskalirati, pa često izgovorimo riječi koje možda ne mislimo, ali u žaru trenutka jednostavno izađu iz nas. 
 

Iako riječi neće fizički raniti osobu, one itekako mogu povrijediti naše osjećaje i imati dugotrajne posljedice. U mnogim slučajevima, riječi više bole od udarca.  I dok vrlo često zaboravljamo oko čega smo se svađali, osjećaj boli i izdaje uzrokovani "otrovnim frazama" te riječima i rečenicama koje zabole imaju tendenciju da ostanu u podsvijesti osobe i ona ih se često sjeti. 

Neke od tih riječi i rečenica poput otrova izjedaju povjerenje i prisnost, koji su srž svakog odnosa, a mi smo izdvojile neke od njih koje u svakom slučaju treba izbjegavati, bez obzira na to koliko te partner razljutio.
 
'Ako se tako osjećaš, možda bismo se trebali rastati'

Ova fraza može se protumačiti i kao: "Zajedno smo samo zbog djece", a takvo što nikada nije dobro reći svom partneru. Spominjati rastavu dok ste u braku, čak i ako su svađe česte, nešto je što partnera može povrijediti, i na kraju krajeva nagnati na to da sve češće pomišlja o rastavi braka. Riječi poput ove često se izgovore u žaru trenutka, a osoba koja ih izgovori zapravo ne želi razvod, već pokušava izraziti frustraciju zbog svoje nesposobnosti da riješi određeni sukob. Ali nerazriješeni sukobi ne znače da se ti i tvoj partner morate rastati. Brak čine dvije osobe od kojih svaka ima vlastite vrijednosti, ideje i načine rada, a mnogi sukobi koji uključuju ove razlike nikada neće biti riješeni.


via Giphy

Kompromis može biti jedno od rješenja - umjesto da osjećaš da vas te razlike i sukobi koje one uzrokuju čine nekompatibilnima, pokušaj shvatiti zašto se tvoj partner osjeća tako kako se osjeća. Možeš pokušati reći nešto poput ovoga: "Osjećam se povrijeđeno, bijesno ili napušteno. Volim te, ali trebam malo prostora."
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2