Kako znati jesi li u vezi s partnerom koji će ti biti vjeran?

Kako znati jesi li u vezi s partnerom koji će ti biti vjeran?© Instagram/_caciula

Postoji nekoliko faktora razotkrivanja po kojima možeš znati hoće li ti tvoj partner biti vjeran, pročitaj ovo i saznaj što te čeka u tvojoj vezi

Osobe koje preferiraju otvorene veze od partnera ne očekuju vjernost. Međutim, svima ostalima vjernost je prva na listi prioriteta kada su u pitanju ljubavni odnosi, pogotovo onima koji su se već susreli s preljubom.
Vjerojatno bi i ti voljela znati možeš li nekako predvidjeti partnerovu prevaru, a isto se zapitala skupina znanstvenika sa sveučilišta Quebec vođena psihologinjom Valerie Guilbault.

U istraživanju objavljenom u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships", Guilbault i njezin tim prvo su razbili mit o tome tko više vara, muškarci ili žene. Prema nekadašnjim istraživanjima, muškarci su bili ti koji češće "zastrane" u vezi, ali novija ispitivanja pokazala su da i žene sve češće varaju te je postotak ženskih preljuba znatno porastao.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by stixakia_10 (@quotes___for___love) on

 

Guilbaultin tim otkrio je koji faktori zapravo ukazuju na veliku vjerojatnost nevjere kod ljubavnog partnera:

1. Povlačenje

Osobe koje se na prvi znak problema u vezi povlače u sebe, odbijaju razgovarati o onome što ih muči i udaljavaju se od partnera sklonije su prevarama od osoba koje odmah žele riješiti nesuglasice. Umjesto da otvoreno raspravljaju, oni će skrivati svoje prave osjećaje, izolirati se od partnera i naposljetku utjehu potražiti u drugoj osobi.

2. Stav o monogamiji

Ponekad su stvari očite, ali jednostavno ih ne želimo vidjeti. Od partnera koji nije bio u monogamnim vezama i otvoreno to priznaje uglavnom ne možemo očekivati vjernost. Toga trebamo biti svjesni kada ulazimo u vezu s nekim tko ne vjeruje u monogamiju i predanost jednoj osobi. Često mislimo da možemo promijeniti osobu s kojom smo u ljubavnom odnosu ili pak mislimo da će se ona sama promijeniti zbog ljubavi prema nama, ali kad su obrasci ponašanja preljubnika rezultat duboko ukorijenjenih stavova i osjećaja velika je vjerojatnost da do toliko željene promjene nikad neće doći.

3. Različite seksualne potrebe

Kompatibilni libido jedna je od stvari koje osiguravaju mir u vezi. S druge strane, različite seksualne potrebe često dovode do nesuglasica. Kada se u vezi nađu osobe s jakom i smanjenom seksualnom željom, strana koja osjeća da njihove potrebe nisu zadovoljene često to zadovoljstvo potraži izvan veze.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cute lovers ?? (@cute_lovers_awww) on

 
Istraživači su pratili 84 ispitanika u vezi tijekom perioda od 10 mjeseci i sukladno očekivanjima, ustanovili kako su većinu preljuba napravile upravo osobe koje karakterizira opsesivna seksualna strast.

Kao motiv za nevjeru, preljubnici su naveli brojne razloge, a među najčešćima su bili velika fizička privlačnost prema drugoj osobi i potreba za dizanjem samopouzdanja. Mnogi muški ispitanici priznali su da je njihova nevjera rezultat vjerovanja da "pravi" muškarci moraju imati mnogo partnerica.
 
Komentari
+2