Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Igra zavođenja govorom tijela: znaš li prepoznati kad ti se netko upucava? Šalješ li ti dobre signale?

Igra zavođenja govorom tijela: znaš li prepoznati kad ti se netko upucava? Šalješ li ti dobre signale?

Neverbalna komunikacija puno toga otkriva o nama

Sjećaš li se čime te u prvom trenutku privukla neka osoba koja ti se sviđa?  Vjerojatno to nije nešto što je ta osoba govorila (iako je i to važno), nego način na koji je hodala, stajala, izgledala, gledala vas, kretala se i govorila. Ovdje neverbalni znakovi igraju veliku ulogu.

Žene su svjesne udvaračkih kretnji, kao što su svjesne i glavnine drugih tjelesnih pokreta, ali muškarci imaju kudikamo manju sposobnost opažanja, bolje reći često su posve slijepi na takve signale koje im upućuju žene.

Postoji niz signala kojima se oba spola služe da bi privukli seksualne partnere.  Više pažnje ćemo posvetiti ženskim signalima, stoga što naprosto imaju bolji raspon zavodničkih signala nego muškarci.  Dok su neki udvarački signali naučeni i neskriveni, drugi se upućuju potpuno nesvjesno.

Kod osoba koje ulaze u društvo sa suprotnim spolom dolazi do stanovitih fizioloških promjena. Nesvjesno se mišići napinju u želji da se pripreme za mogući seksualni odnos, ¨vrećice¨ ispod očiju se smanjuju, prsa se izbacuju, želudac se automatski uvlači, tijelo se ispravlja. Idealna prilika za promatranje takve pojave pruža se na plaži kada muškarac i žena dolaze jedno drugome ususret. Do promjene će doći kad se jedno drugome dovoljno približi da im se pogledi sretnu i traju sve dok se ne mimoiđu, a tad se njihova tijela vraćaju u  prvobitna stanja.
 
Razlika između muškaraca i žena?

Žene obično održavaju kontakt očima češće i duže nego muškarci. No, one su istovremeno manje sklone netremice gledati nekoga u oči (ili što bismo rekli buljiti) i češće prekidaju takav kontakt očima. Dakle, muškarci rjeđe uspostavljaju kontakt očima, ali kad ga uspostave skloniji su buljenju.

Također, žene se ugodnije osjećaju dok drugu osobu gledaju u oči nego muškarci.  Pogledom žene najčešće pokazuju svoju ljubaznost i submisivnost, dok muškarci češće pokazuju svoju grubost, status i dominaciju. Žene prilaze bliže sugovorniku i više im se sviđa razgovor kada stoje ili sjede pored osobe. Muškarci više vole razgovarati licem u lice.

U razgovoru muškarci su skloni nagnuti glavu i tako slušati što druga osoba govori. Žene pak češće gledaju osobu direktno.  Također, muškarci su dok slušaju drugu osobu skloniji mrštiti se i ¨bacati¨ povremene poglede, dok su žene sklonije smiješiti se i klimati. Ako je razgovor neugodan, muškarci češće netremice gledaju osobu, a žene izbjegavaju pogled. Žene su vještije u izražavanju emocija svojim licem, te u interpretaciji izraza lica drugih ljudi. Također žene se češće smiješe nego muškarci, i više im se sviđaju osobe koje se smiješe.

Iako žene koriste više izraza lica, izgleda da koriste manje pokreta i ti pokreti su ograničeniji nego kod muškaraca. Što se tiče dodira, izgleda da žene više dodiruju druge, a i same su češće dodirivane nego muškarci.  Dodirivanje je ponašanje za koje se smatra da više priliči ženama nego muškarcima

Kod  ¨čitanja¨ neverbalnih znakova, gotovo sva istraživanja pokazuju da su žene uspješnije u razumijevanju neverbalnih znakova.  One su osjetljiviji komunikatori, pridaju komunikaciji veliku važnosti pritom koriste kako verbalni, tako i neverbalni kanal.
 
1/3
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 8.2.2019 15:06:26
  • Bodova: 14674
  • Prijavi
Ah to su najljepši trenuci u svakoj vezi, ti počeci zavođenja , leptirići u trbuhu. Ali kažu to brzo ispari , ne mora biti , treba vječno zavoditi kao da je prvi puta.
canyon
  • 8.2.2019 8:50:02
  • Bodova: 11352
  • Prijavi
Hmmmhmmm sve u svemu mi smo carice...kada hocemo to i mozemo. Divno je zavoditi nekog.
tikica-
  • 7.2.2019 17:33:51
  • Bodova: 17118
  • Prijavi
Prošlost je to izgleda.