Ako činiš ovih 6 stvari, moguće je da imaš emocionalnu aferu

Ako činiš ovih 6 stvari, moguće je da imaš emocionalnu aferu© Unsplash

Iako djeluje posve bezazleno, može ozbiljno naštetiti odnosu

Emocionalna prevara nešto je o čemu se rijetko priča, a zapravo je vrlo prisutna i češća je od prevare partnera u fizičkom smislu.
 
Ponekad je teško napraviti granicu između prijateljstva i odnosa koji znači nešto više, odnosno emocionalne afere. Imaš li s kolegom s posla ili nekom drugom osobom bliži odnos nego s partnerom, onda si definitivno na opasnom terenu.  
Emocionalna afera započinje zbližavanjem s određenom osobom, a postupno se udaljavamo od partnera s kojim smo zapravo u odnosu. Iako emocionalna afera nije jednaka niti se može mjeriti s fizičkom prevarom, ipak je opasna i određeni je način varanja partnera.
 
Ljudi u takve platonske odnose najčešće ne ulaze namjerno, već posve nesvjesno, a odnos se krene razvijati sam od sebe ako s tom dotičnom osobom provodimo puno vremena ili dijelimo jednake emocije, razmišljanja, snove...
 
Možda u počecima djeluje posve bezazleno, emocionalna afera može biti opasna jer takvim odnosom vrijeđamo i izdajemo partnerovo povjerene i može vrlo loše utjecati na vezu.
 

via Giphy
 
Emocionalnu aferu je ponekad teško prepoznati, a neke od upozoravajućih znakova po kojima je možeš uočiti donosimo u nastavku.
 
Foto: Unsplash

Često si u kontaktu s tom osobom dok niste zajedno

Često komuniciraš s tom osobom i dok niste zajedno, izvan radnog vremena. Dopisujete se na društvenim mrežama i sms porukama. Ponekad se čak čujete i telefonski. Ne možeš zamisliti dan a da se ne čuješ s njim bar jednom.


 
 
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 13.12.2019 16:00:49
  • Bodova: 50328
  • Prijavi
Da...moguće.
zaks
  • 13.12.2019 14:44:52
  • Bodova: 926
  • Prijavi
hm, stvarno zanimljivo