8 stvari koje sretni i zadovoljni parovi govore

8 stvari koje sretni i zadovoljni parovi govore© Pixabay

Vjerojatno si se pitala kako sretni parovi ostaju sretni, a mi ti donosimo odgovore baš na to pitanje

Način na koji razgovaramo s našim partnerima može povećati našu sreću kao bračnog para jer riječi koje odaberemo izravan su izraz naših emocija.

Ako se možeš poistovjetiti, onda si očito u smislenoj, sretnoj vezi. Ako ne, ovdje pročitaj kako bi trebala pravilno komunicirati sa svojim partnerom. 
 


(FOTO: Pixabay) 

1. Sretni parovi kažu "hvala" umjesto "žao mi je"

Vidiš li na partneru kvalitete ili mane? Kažeš li "hvala na razumijevanju" ili "oprosti, ne mogu o tome razgovarati ..." Sve je to stvar izbora i perspektive.

Usredotočenost na kvalitete i svijetlu stranu veze učinit će da se osjećaš ispunjenije. Iako uvijek ima mjesta za bolje i više, blaženstvo ne leži u savršenstvu. Sretni partneri dovoljno su mudri da priznaju da je ono što imaju posebno i da sve što zapravo trebaju već postoji.

Iako je lakše i korisnije izraziti zahvalnost nego ispričati se, često se krećemo krivim putem i cijenimo ljude u svom životu tek nakon što smo ih izgubili. No, nikad nije kasno za promjenu! Pokazivanje više zahvalnosti našim najmilijima može nas poštediti daljnjeg žaljenja.


(FOTO: Pixabay) 

2. Sretni parovi koriste "mi i naše" umjesto "ja i moje"

Korištenje množine znak je:
  • Prihvaćanja jer pokazuješ da poznaješ svog partnera i vjeruješ da je on savršen za tebe.
  • Altruizma je si spremna dati sve kako bi jednako primila.
  • Preuzimanja odgovornost jer shvaćaš da si i ti sukreatori veze te da ste oboje ste odgovorni za njezin uspjeh ili neuspjeh.

(FOTO: Pixabay) 

3. Sretni parovi pitaju "Kako je prošao tvoj dan" jer stvarno žele znati 

Možda zvuči previše uobičajeno, ali kad iskreno želiš saznati kakav je bio dan tvog partnera, on to može osjetiti jer zapravo pokazuješ brigu i ljubav.

Autentični osjećaji koje imate jedno prema drugome najbolje se izražavaju u svakodnevnim sitnicama koje radite i dijelite.


(FOTO: Pixabay) 

4. Sretni parovi kažu "Bit ćemo dobro" umjesto "Jesam ti rekla" 

U sretnom braku nema borbe za vlast, nema šefa, nema naredbi i ukora. Veza djeluje kao jedan tim i partneri dijele i preuzimaju odgovornost zajedno.

Sretni parovi svjesni su da su dio sjajnog tima i da su zajedno uvijek jači nego što bi bili da su sami.


(FOTO: Pixabay) 

5. Uvijek govore "Laku noć" 

Sretni parovi nikada ne idu uznemireni u krevet i naći će način da vrate mir u vezu prije spavanja.

Jednostavna rečenica "laku noć" nudi potrebnu sigurnost da je ono što imate zajedno mnogo važnije od bilo kakvih neslaganja.


(FOTO: Pixabay) 

6. Oni govore "Volim te" svaki dan 

Iako neki tvrde da "volim te" gubi na značenju ako se govori prečesto, to nije tako jer je to sjajna rutina koja usrećuje par.

Da, možeš to izgovoriti iz navike nakon nekog vremena, možda čak to upotrijebiti umjesto "zbogom" ili "hvala", ali duboki smisao uvijek će biti tu.


(FOTO: Pixabay) 

7. Oni kažu "Da" samo kad to misle 

Sretni partneri ne trebaju svaki put odobravati mišljenja jednog drugog. Oni priznaju i uvažavaju svoje razlike i to ih još više zbližava.

Značajna veza sastoji se u osjećaju slobodnog neslaganja i priznanja da ne možete biti na istoj stranici svaki put i to je u redu.


(FOTO: Pixabay) 
 

8. Sretni parovi priznaju da su sretni 

Priznavanje svog blagostanja i zadovoljstva u vezi izvrstan je znak zahvalnosti, a tvoj partner će te zbog toga još više cijeniti.

Naravno, tvoj partner te želi usrećiti. Kada priznaš svoju sreću, tvoj će se partner također osjećati uspješnim, cijenjenim i sretnim.

Na kraju sreća je zarazna, a jezik ljubavi najljepši jezik na svijetu.

Jesu li riječi sve potrebne za izgradnju smislenog i sretnog odnosa? Naravno da ne, ipak su to sjajna početna točka i jedan od najučinkovitijih načina za izražavanje emocija.


(FOTO: Pixabay) 


 
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 10.11.2019 15:27:19
  • Bodova: 50773
  • Prijavi
Lijepo napisano.