6 koraka koji će ti pomoći da se oporaviš nakon prevare

6 koraka koji će ti pomoći da se oporaviš nakon prevare© Depositphotos.com

Nekoliko odličnih savjeta koji će ti pomoći da se oporaviš nakon što te partner iznevjerio

Biti prevaren u vezi ili braku jedna je od najgorih stvari koja se može dogoditi u odnosu. Osoba koju je partner prevario osjeća se povrijeđeno i izdano. Nakon što je jedan od partnera imao aferu, postoje dvije mogućnosti - prekinuti odnos ili pak pokušati oprostiti i pronaći novi zajednički jezik.
 
Svaka je situacija jedinstvena, baš kao i odnos stoga ne postoji 'recept' koji bi vrijedio za sve. Ako si bila prevarena od strane dečka ili supruga, moraš odlučitili jesi li spremna oprostiti mu ili pak želiš nastaviti svoj život bez njega.
 
Daj si neko vrijeme da razmisliš o svemu i nemoj okrivljavati sebe za to što se dogodilo. Ako je potrebno, zatraži stručnu pomoć psihoterapeuta i razgovaraj s bliskim ljudima kojima se možeš povjeriti.
 
Iako ti se u početku možda čini kao da ti je srušeni cijeli svijet, moguće je nastaviti. Osjećaš li se izgubljeno, u nastavku ti otkrivamo nekoliko odličnih savjeta koji će ti pomoći da se sabereš, oporaviš i doneseš najispravniju odluku koja će ti omogućiti da ponovno postaneš sretna.
 

Foto: Unsplash

Razgovoraj s nekim kome vjeruješ

Biti prevaren je grozno i za tvog partnera nema opravdanja, no nemoj to govoriti svima s kojima se sretneš. Ipak je to intimna stvar pa o tome porazgovaraj samo s bliskim ljudima. Povjeri se najboljoj prijateljici i svom psihoterapeutu (ako ga imaš). Tvoja će prijateljica biti uz tebe, što god odlučila učiniti.
 

1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2