Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

5 stvari koje žene kriju od svojih muškaraca

5 stvari koje žene kriju od svojih muškaraca

Jeste li i vi krivi za neke od ovih tajni?

Nakon što izgovorite sudbonosno da, često se događa da nam "što je moje je tvoje i što je tvoje je moje" mentalitet oblikuje zajednički život. Međutim, svi mi imamo i svoje tajne koje krijemo od partnera – čak i kada je riječ o veoma dobroj i bliskoj vezi. Što nam muškarci taje često smo puta obrađivali,  a ovog puta ćemo se dotaknuti nas žena...

1. Zdravstvene brige

Ako žena pronađe sumnjiv madež, kvržicu na grudima ili ima neki drugi zabrinjavajući "simptom" često će to u početku prešutjeti ili umanjiti razloge za brigu. Žene će često kriti svoju zabrinutost od supruga kako bi ih poštedjele brige i stresa, osobito ako je riječ o velikim problemima. No ovaj instinkt, šutnje kako bismo zaštitili, nije najbolja ideja. Tako se zatvaramo potpori supruga i ne dozvoljavamo mu da vidi našu zabrinutost, nešto na što je spreman jednako kao što ste i vi spremni podnijeti njegov teret. Zato se oduprite potrebu da prešutite ovakve probleme. Vi zaslužujete rame na koje se možete osloniti, jer upravo je to smisao braka.

2. Problemi u vezi

Zamislite: svađe. Pasivnu agresivnost. Svakodnevne prepirke o svemu i svačemu. Nesporazumi oko odgoja djeteta. Zamjeranja iz prošlosti... Ako žena ne može riješiti zajedno probleme sa suprugom, često će ih pokušati potiskivati ili rješavati sama. Sve češće se žene i samo odlučuju na posjetu bračnom savjetniku (uživo ili online). Koji je cilj? Odlučiti isplati li se spašavati vezu ili ne.

I dok posjete stvarnom bračnom savjetniku mogu biti efikasne, one će biti puno korisnije ako se na to odlučite udvoje. No, žene to skrivaju jer imaju osjećaj rizika ako njega uključe. Jer on sada ima jednaku mogućnost utjecati na budućnost veze. No, to je upravo što on zaslužuje. Oboje morate zajednički donijeti odluku.

3. Seksualne želje i potrebe

Na ovom svijetu ima puno seksualno nezadovoljnih žena. Većina žena ne govori toliko o seksu, a veoma često bilo kakvo obrazovanje o seksu ne govori ništa o užitku. Uz to, ljudi često upadaju u seksualnu rutinu. Pa što ako je seks tako-tako. Nije to najvažnija stvar, zar ne? Krivo! Ovo je problem koji ne smijete ignorirati i kriti od partnera. To je emotivno nabijena tema i žene se obično plaše da će povrijediti osjećaje partnera. Zbog toga nemojte  tu temu načeti za vrijeme ili nakon seksa. Započnite priču o svojim željama van spavaće sobe. Počnite ležerno i recite mu što vam se sve sviđa u vašem seksu, a što bi se sve još moglo popraviti.  

4. Osobni uspjeh

Vjerovali ili ne, žene će puno češće prešutjeti neki uspjeh koji su postigle na poslu (novi klijent, promaknuće, povišica...). Žene naprosto ne dijele svoj uspjeh dovoljno. One ne žele da se muškarac osjeća ugroženo ili kao da postoji utrka među njima. Ili da se muškarac neće osjećati dovoljno muževno ako nije on taj koji više zarađuje.  Samo što je  potpuno nebitno tko ima više moći na poslu ili tko više zarađuje.

Istina je da puno muškaraca još uvijek kaže: "Želim pametnu, uspješnu ženi, ali ne uspješniju od mene." To je nažalost tako, no to ne znači da vi to morate trpjeti. Ima i puno muškaraca koji će vrijednost osobe znati prepoznati i van domene novca, uspjeha i natjecanja. Tko će vas voljeti unatoč tome što možda zarađujete više od njega. Nemojte nikada sabotirati vlastiti uspjeh zbog muškarca. Nikada!

5. Bankovni račun

Žene kriju svoje bankovne račune uz različitih razloga. Za neke je to zlatno pravilo – uvijek imati barem malu ušteđevinu, u slučaju da veza pođe po krivo. To im daje osjećaj sigurnosti. Druge pak ga kriju zbog toga što ponekad i previše vole ispeglati karticu pa ne žele da im to suprug sazna... U oba slučaja može se pojaviti osjećaj izdaje, te kao da onda krijete i neke druge veće tajne. Financije su veoma važna tema u svakom braku, i o njima morate odlučivati zajednički, sa zajedničkim povjerenjem. I iako mu možda ne morate otkrivati apsolutno sve – nemojte da vam zbog ovakvih tajni pati brak.

Foto: © chesterF - fotolia
 
Komentari
+2
 
marija2295
 • 24.5.2017 14:45:47
 • Bodova: 501
 • Prijavi
Pogrešno je skrivati stvari od partnera.
miraakul
 • 27.11.2015 10:39:51
 • Bodova: 22252
 • Prijavi
Niš ne krijem ,neznam zašto bih krila bolest ili npr bank. račun..bzv mi je to
sneki2
 • 27.11.2015 8:14:35
 • Bodova: 47281
 • Prijavi
Ja sam (uskoro) 23 godine u sretnom braku. Čisto da se zna da govorim iz iskustva. Ovo je savjet za sve mlade djevojke i bračne parove: ukoliko budete imale ovakve tajne prema svom suprugu koje su gore pobrojane, možete se odmah pozdraviti od partnera i braka. Ovo što je pobrojano je bit svačijeg života, a ukoliko niste spremne to podijeliti sa partnerom ne morate ni uplovljavati u bračnu luku, jer ćete se razočarati. Muž nije tu samo za razdoblje kada nam je sve divno, nego netko tko nam je oslonac, podrška.Mnogo je lakše kad ovaj život koji nije posut samo ružama dijelite s nekim a to onda ne podrazumijeva laganje i prešućivanje, već povjerenje i iskrenost.
diego
 • 26.11.2015 18:56:45
 • Bodova: 18225
 • Prijavi
Smatram da se od partnera ne bi tregalo ništa kriti i jako mi se sviđa Banankicina izjava: " Problemi u vezi - s kim ću riješiti probleme koji me muče u svezi naše veze ako ne s njim? Da s poštarom to rješavam?". Možda sam previše romantičan ali ja brak vidim kao odnos u kojem su partneri jedna duša u dva tijela, sve dijele i ništa ne skrivaju jedno od drugog.Naročito mi je glupo da žene skrivaju i umanjuju poslovne uspjehe pred svojim partnerom, ako se muškarac osjeća ugroženo što ste uspješnije od njega i više zarađujete onda vas takav ni ne zaslužuje. Da ja imam ženu koja je uspješnija i više zarađuje od mene ponosio bih se s njom.
jopyplavusa
 • 26.11.2015 14:52:51
 • Bodova: 56741
 • Prijavi
Nisam u braku, ali sam u dugoj vezi, planiramo se vjenčati i od dečka ne krijem takve stvari, mislim, ne govorim mu svaki dan stanje svog računa u lipu, ali smo transparentni oko troškova, iako imamo svaki svoj račun, i znamo da ako je nekome frka s novcima da može računati na onog drugog. Uspjeh uvijek prvo podijelim s njim jer mi je on najveća podrška za sve za što se trudim i zalažem, i obrnuto... Zdravstvene probleme također, oko svega razgovaramo jer smo oboje svjesni da je to najbolji i najmirniji način rješavanja svega... kome se nakupi nešto, taj i pukne pa ne ispadne dobro...
bubulejica
 • 26.11.2015 14:21:05
 • Bodova: 59814
 • Prijavi
Renata66, ne kužim foru i tu jalnost, sarkazam i cinizam i dozu arogantnosti?? Ni ja ne tajim ništa od svog ni on od mene, a ponajmanje ove nabrojane toičke. Dapače, oslonac smo si u zdravstvenim problemima, više on meni nego ja njemu i često ide sa mnom na preglede jer zna koliko mi to znači. I da, zainteresiran je za takve stvari. Problemi u vezi - s kim ću riješiti probleme koji me muče u svezi naše veze ako ne s njim? Da s poštarom to rješavam? Ne kužim. Ono šta me smeta kažem. Ono šta ga smeta - kaže. Razgovor oko problema je pola riješenog posla. Seksualne želje i potrebe - isto ko i sitacija prije. Zar sam s nekim drugim u vezi ili s njim? Jel se seksam s njim ili?? Četvrta točka - pa s kim ću podiliti svoje uspjehe i neuspjehe ako ne s njim i on svoje sa mnom?? Bankovni račun - šta je moje to je i njegovo i obratno. Racionalna raspodjela zajedničkim snagama zajedničkih troškova pomaže u lakšem životu. Ooo svašta. Sad su neke krive šta su im najbolji prijatelji zapravo dečki i muževi. Svašta!
carmen85
 • 26.11.2015 10:51:27
 • Bodova: 25516
 • Prijavi
Nemam potrebe ništa skrivati od svoga muža,mi smo najbolji prijatelji.
elaeje
 • 26.11.2015 10:13:00
 • Bodova: 28095
 • Prijavi
Nema razloga da ista krijem il presutim,tako ako doticni nije to vec naucio s vremenom hoce.Ne slazem se sa svim,medjutim ima o.k stvar i uvjek razgovaraj.
lovepotion
 • 26.11.2015 9:40:09
 • Bodova: 54638
 • Prijavi
Uopće ne. Eventualno ovo zadnje, no ovo ostalo nikako.
Moderator
-blackswan-
 • 26.11.2015 9:12:26
 • Bodova: 71350
 • Prijavi
Čađo, napisala si ono što ja mislim...baš tako!