Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

3 najčešća problema u vezama

3 najčešća problema u vezama

Nemojte upasti u najčešće zamke koje očekuju parove

Terapeuti koji se bave proučavanjem problema u vezama i pitanjima s kojima se parovi u vezama najčešće susreću, otkrili su 3 najčešće zamke u koje parovi upadaju.

1. GUBITAK FIZIČKOG KONTAKTA

Slijedom raznih obaveza koje u današnje vrijeme pritišću mnoge parove, gubitak fizičkog kontakta i nije neka prevelika novost. Žene su danas puno više pritisnute obavezama nego što je to bilo prije. Današnja moderna žena koja se želi ostvariti na svim područjima realno mora biti prisutna i kao dobra majka koja posvećuje svoje vrijeme, pažnju i ljubav svojoj djeci, zatim isto tako divna supruga puna razumijevanja za svog partnera, vrsna kuharica i odlična u profesionalnom razvoju. Ako je uz to i ambiciozna i pronađe vremena za nešto što nju samu veseli poput kreativnih hobija, šetnje, bavljenja sportom, druženja s prijateljicama ili odlazak na wellness programe, žena je najvjerojatnije robot. Gubitak fizičkog kontakta s partnerom i rad na tome da se on održava živim, danas predstavlja veliki izazov u životu jedne žene. Stoga, ako shvaćaš da si izgubila interes za seksualnim odnosima ili bilo kakvim bliskim kontaktom sa svojim partnerom, to je zaista problem s kojim se suočavaju mnogi partneri današnjice. Ipak, to nije neriješivo. Tu nastupa ona poznata: Gdje ima volje ima i načina. Zato ne odustajte jedno od drugoga ako jasno vidite zajedničku budućnost jer je ovo prepreka koja se vrlo lako može popraviti.

2. RAZLIČITI SEKSUALNI STILOVI I NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE

Različiti seksualni stilovi i nedostatak komunikacije mogu, ali i ne moraju predstavljati diblji problem od prve točke. Sve ovisi o tome koliko je tko od partnera spreman žrtvovati u svom odnosu. Seksualni stilovi su zapravo kao i osobnost. Naravno da su različiti jer je i svatko od nas drugačiji i ima apsolutno drugačije potrebe i želje. Zato i jeste dvoje, da jedno drugo uveseljavate, zadovoljavate potrebe druge strane i činite sve da osobu koju volite učinite sretnom. Nedostatak komunikacije uslijed tehnološkog napretka današnjice ostavlja prostor za veliki upitnik nad našim glavama, ali ako malo dublje sagledamo ovaj problem, vrlo jasno se ocrtava činjenica da tehnologija zapravo potpomaže gubitak stvarne komunikacije jer sve svodimo na virtualno. Zaboravili smo kako jedno drugome u lice možemo reći ono što nas tišti, veseli, ono što nam nedostaje ili nas rastužuje i zabrinjava. Radije to iskazujemo putem smajlića, emotikona i gifova.

3. NEVJERA

Klasična priča otkada je svijeta i vijeka. Nevjera je uvijek problem prve klase kada su u pitanju monogamni odnosi. Još nije razjašnjeno zašto je oko toga uvijek podignuta prašina kada je jasno kao dan da pravila u vezi postoje i da je zaista moguće nekome pokloniti svu svoju ljubav, povjerenje, vrijeme, misli i žudnje. Isto tako ako netko sve to izigra, poigra se našim osjećajima, povjerenjem i ljubavi, osjećamo se isprazno, jadno, besmisleno i loše. Također bismo ovaj korak zaista mogli ostaviti za kraj, kao istinski zadnji čimbenik i rezultat svega ostaloga navedenog u ovome tekstu. Dakle, u slučaju da izostane zdrava i očekivana komunikacija koja je potrebna za održavanje odnosa i strasti u istome, ako se izgubi fizički kontakt i potreba za bliskosti, ako se predamo rutini i dosadi, naravno da ćemo doći u iskušenje uzbudljivost potražiti negdje drugdje izvan svega onoga što nam je život do sada ponudio.
Tina Konkin, savjetnica za veze, predlaže parovima primjenu principa R3 koji znači uvođenje tri čimbenika reveal, rewrite i renew. To znači da ukazuje na tri važne činjenice koje mogu pomoći parovima kako bi poboljšali svoju vezu. Predlaže da prihvatite istraživanje jer ne možete na sebi promijeniti nešto što niste osvijestili kao grešku. Zatim predlaže opraštanje kao glavnu bazu otvaranja novog poglavlja i davanje druge šanse. Zadnji čimbenik ukazuje na obnavljanje vašeg odnosa čak i u vrijeme kada se to čini iznimno teškim i nemogućim. Odustajanje nije opcija.
 
Komentari
+2
 
anna-herman
  • 11.2.2019 8:25:19
  • Bodova: 53921
  • Prijavi
Zadnja rečenica je najbitnija, ne samo u ovom članku i u ovoj problematici.