Znaš li što su AHA i BHA kiseline i kako ih možeš koristiti u rutini njege lica?

Piling kože važan je korak u njezi lica, a AHA i BHA odlična su sredstva za to. Saznaj koja je najbolja za tvoj tip kože i otkrij proizvode koji ih sadrže

2/3
Što su to BHA kiseline i kada ih koristiti?

BHA kiseline, odnosno beta hidroksi kiseline, topive su u uljima i koriste se za dubinski piling kože jer prodiru u pore te čiste od viška sebuma i nečistoća. Kada pričamo o BHA kiselinama, gotovo uvijek mislimo na salicilnu kiselinu koja se prirodno nalazi u kori vrbe.

Najviše se koristi za tretiranje kože sklone aknama i uklanjanje oštećenja nastalih izlaganjem suncu. Namijenjena je masnoj i mješovitoj koži i žene sa suhom kožom trebale bi ju izbjegavati. Koncentracija u proizvodima je oko 0.5 do pet posto što dodatno govori koliko je snažnija od AHA kiselina. Može se primjenjivati u obliku krema ili kao maske za lice koje imaju izrazito jako djelovanje te se stoga ne bi trebale koristiti svakodnevno. 
 

Olival Mikroeksfolijant, 80 kn

Mikroeksfolijant je inovativan piling koji spaja kemijsku i mehaničku eksfolijaciju. Temeljen na 1% salicilne kiseline, zrncima ricinusovog voska, vitaminu H (biotinu) i alantoinu, Mikroeskfolijant dubinski čisti pore, ujednačava boju tena te potiče glatkoću i sjaj. U kontaktu s vodom, prah stvara gustu, kremastu pastu za dubinski piling koji uklanja odumrle stanice kože i priprema je za rutinu njege.


Paula's Choice 2% BHA, 260 kn

Ova prozirna tekućina koja sadrži 2% salicilne kiseline (BHA) omogućava djelotvornu eksfolijaciju pora i značajno smanjuje pojavu mitesera i prištića. Sadrži sredstva za umirenje kože.

 
2/3
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 30.5.2020 14:23:20
  • Bodova: 23160
  • Prijavi
Zvuči odlično , trebalo bi isprobati.
vmarina
  • 30.5.2020 10:25:01
  • Bodova: 50894
  • Prijavi
Dobro.