Stručnjaci složni: Zbog ovih razloga kosa ti ne raste brže

Stručnjaci složni: Zbog ovih razloga kosa ti ne raste brže© Unsplash

Problem rasta kose problem je s kojim se mnoge žene bore. Zašto kosa sporije raste i što možeš učiniti kako bi ubrzala proces - saznaj u nastavku

Jesi li ikad osjetila kako ti rast kose potpuno stoji, odnosno kako kosa uopće kao da ne raste ili raste jako sporo? I bez obzira na broj maski i ulja za kosu koje stavljaš ili odabir kvalitetnih šampona i drugih preparata za kosu, nema pomaka?
Moguće je da su u igri i neki drugi čimbenici rasta kose - kojih nisi ni svjesna. Od izbora namirnica do kemijskih neravnoteža do proizvoda koje koristiš, ovo su razlozi zbog koji ti kosa ne raste brže (ali i savjeti kako preokrenuti cijelu situaciju u svoju korist).
 

 
Hormonalna neravnoteža

Dermatologinja Michele Green navodi hormonske probleme poput bolesti štitnjače ili sindrom policističnih jajnika kao uzroke gubitka kose, zbog čega, ako se pojave u malim količinama, može izgledati kao da ti kosa jednostavno ne raste.

I hipertireoza (preaktivna štitnjača) i hipotireoza (neaktivna štitnjača) uključuju gubitak kose na vlasištu, pri čemu kosa izgleda tanko i rijetko. Kod policističnih jajnika, žene znaju imati problema i s gubitkom kose u malim dijelovima na vlasištu.  


(Foto: Pexels)
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 3.5.2020 12:38:12
  • Bodova: 50230
  • Prijavi
Nemam s tim problema.