Pet savjeta za njegu suhe i osjetljive kože oko očiju

Pet savjeta za njegu suhe i osjetljive kože oko očiju© Profimedia.hr

Područje oko očiju pokazuje prve znakove starenja i umora te je vrlo važno da pazimo na ovo osjetljivo područje

Koža oko očiju jako je osjetljiva, tanka i često suha. Mogu se pojaviti podočnjaci, iritacije, svrbež i mrlje. Razlozi naravno mogu biti različiti  - alergijske reakcije, UV zračenje, nepravilna njega i jednostavno starenje.
 
Ali što točno možemo učiniti kako bismo izbjegli suhu kožu oko očiju i na što trebamo obratiti pažnju. Što se tiče dermatitisa uzroci mogu biti različiti. Kontaktni dermatitis je vrlo čest jer je koža već vrlo tanka, a različiti proizvodi mogu doprinijeti ovim stanjima. Treba biti vrlo oprezan jer koža može reagirati na mirise, sulfate, ali čak i na okvire od naočala i maskaru. Također alergijske reakcije se mogu pojaviti i zbog bakterija koje se nalaze na proizvodima koje koristimo za njegu.

Navika na koju svi zaboravljamo jer je radimo nesvjesno je trljanje očiju. Dermatologinja Jeanine Downie za MbgLifestyle kaže da trebamo biti oprezni dok skidamo šminku, ali tijekom običnog trljanja očiju. Našu kožu oko očiju može čak iritirati lak za nokte s formaldehidom ako ga često koristimo. Za suhu kožu oko očiju vrlo je važno paziti na sljedećih nekoliko stvari:
 
1. Važno je koristiti kreme zaštitu od sunca

Područje oko očiju često se zanemaruje kada se radi o zaštiti od UV zračenja, ali trebaš odvojiti nekoliko minuta dnevno i paziti na ovo područje. "Posljednje što želiš je da se dogode opekline o sunca. Nažalost, izloženost suncu može još više naborati kožu", kaže dermatologinja Downie.

Kao što znamo, bore idu ruku pod ruku sa suhom kožom, a dodatna suhoća ovog područja samo će ih naglasiti. Nemoj zaboraviti da opekline oko očiju mogu izgledati kao iritacija, svrbež ili ljuštenje kože. Ono što se može činiti kao suha koža mogu biti opekline.


(Foto: Pixabay)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2