Mali vodič kroz njegu kože za sve dobne skupine

Mali vodič kroz njegu kože za sve dobne skupine

Tvoja beauty rutina trebala bi se mijenjati s obzirom na tvoju dob

Sve na svojoj koži osjećamo znakove starenja, i to svakih nekoliko godina Naša se koža mijenja kroz godine, stari s nama i mijenja joj se sastav. Stoga bi se s njome trebala mijenjati i tvoja beauty rutina. 


 
U dvadesetima

Njega kože: tijekom dvadesetih godina života najčešće imamo probleme s aknama. Jedina druga beauty rutina koju žene nekada počinju koristiti u tim godinama je preventivni anti-aeging tretmani. Stoga je preporučljivo lice čistiti dva puta dnevno i fokusirati se na to da nam je koža hidratizirana. Ovo je jedna od najboljih preventivnih anti aeging metoda jer suha koža stari mnogo brže od hidratizirane, a osim toga je i podložnija upalama.

Ako imaš upornih problema s aknama svakako posjeti dermatologa, ili isprobaj salicilnu kiselinu ili esencijalno ulje čajevca. Također je potrebno kožu štiti kremom za sunčanje jer je sunce odgovorno za stvaranje slobodnih radikala na koži koji uzrokuju starenje i kožne bolesti. Kada kupuješ kremu za sunce uvijek potraži onu koja ima fizičku a ne kemijsku barijeru i biraj opcije na bazi bilja i cinkovog oksida.

Prehrana i dodaci prehrani: U ratu protiv akni prehrana igra veliku ulogu. Kako bi ti koža dobila dovoljno kisika i obranila se od bakterija koje uzrokuju akne, moraš jesti puno zelenog povrća. Ako se ne držiš dobre prehrane imat ćeš neprestane probleme s aknama. Dobro je koristiti biotin za jačanje kose i noktiju, te pripravke poput ulja crnog ribiza ili noćurka. Dr. Organic Skin Clear Oil Control hidratantna krema za nečistu kožu 50 mL -69,90 kn
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
xerinija
  • 15.5.2019 15:20:34
  • Bodova: 71737
  • Prijavi
Ha ha ha ha... napišete za njegu u 60-tima: " Dobro je početi koristiti i peptide..."... Da počnu? Stvarno? :D ...A da ipak pričekaju još koju godinu, ha ha ha...??