Kreme za lice sa zaštitnim faktorom obavezne su za ublažavanja starenja kože: Izdvojile smo naših 10 favorita

Kreme za lice sa zaštitnim faktorom obavezne su za ublažavanja starenja kože: Izdvojile smo naših 10 favorita© Elizabeth Arden/Natura Siberica/Eucerin/Pexels

Svakog dana tijekom cijele godine, koži je potrebna zaštita od štetnih sunčevih zraka. Ljeti je ona posebno važna

UVA i UVB zrake prolaze kroz oblake i dolaze do tvoje kože čak i kada vani nema tračka sunca. Tvoje lice, a u proljeće i ljeto i ostali, otkriveni dijelovi tijela, stoga trebaju zaštitu od sunca u obliku kvalitetne kreme s odgovarajućim faktorom. 

UVB zrake oštećuju DNK, zaslužne su za preplanuli ten (jer potiču lučenje melanina), ali i izazivaju opekline na koži te stvaranje slobodnih radikala, odnosno oksidativnog stresa. 
 
UVA zrake prodiru dublje u kožu od UVB zraka te u doticaju sa stanicama također stvaraju slobodne radikale koji uzrokuje oksidativni stres i vode ka ubrzanom starenju kože.

UVA zrake su konstantne tijekom cijelog dana, dok su UVB najjače u oko podneva, odnosno u razdoblju kada sunce najviše grije. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dia ?? (@dinda89) on


Kako bi tvoja koža bila zdrava, blistava i bez bora, važno je da ju pravilno njeguješ, a pravilna njega uključuje i svakodnevno, cjelogodišnje korištenje kreme za lice sa zaštitnim faktorom. Naravno, zimi ne moraš koristi SPF 50, bit će dovoljan faktor 15, 20 ili 30, ako ne ideš na skijanje. Kada si na snijegu, trebala bi koristiti veći zaštitni faktor baš kako i kada si ljeti na moru. 

U nastavku ti donosimo izbor najboljih krema za lice sa zaštitnim faktorom. S obzirom na svoju put i tip kože, odaberi najbolju za sebe. 


 
Nivea Urban Skin, SPF 20, cijena 33,50 kuna


Antioksidativna dnevna krema s hijaluronskom kiselinom i zaštitnim faktorom od štetnih sunčevih zraka. Za sve tipove kože. Pakiranje od 50 ml.
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2