Zobeno mlijeko kao beauty saveznik: Sedam proizvoda koje obožavamo

Zobeno mlijeko kao beauty saveznik: Sedam proizvoda koje obožavamo© Promo/Unsplash

Zobeno mlijeko sve je popularnije u svijetu ljepote zbog svojih umirujućih blagodati za kosu i kožu, posebno za one sa suhim ili osjetljivim tenom

Potražnja za zobenim mlijekom veća je nego ikad, a sada se popularni sastojak u kavi dodaje i mnogim proizvodima za njegu kože i kose.
Zob je prepuna vlakana, biljnih bjelančevina, vitamina B i minerala, ali kakve su blagodati zobenog mlijeka za kožu i kosu? "Zob se koristi u njezi kože i kose uglavnom zbog hidratantnih i protuupalnih svojstava", objašnjava dr. Shaaira Nasir, dermatologinja za portal Stylist. Upravo zbog toga, proizvodi sa zobenim mlijekom mogu biti korisni svima koji imaju suhu kožu i kosu, ali i upalna stanja kože poput ekcema ili alergijskih reakcija.
 

(Foto: Pexels)

"Škrob sadržan u zobi zvan beta-glukan djeluje kao hidratantni sastojak i pomaže u obnavljanju kožne barijere, a fenoli sadržani u zobi smanjuju upalu i pomažu kod svrbeža", dodaje dr. Nasir.

Zahvaljujući njegovim hidratantnim i umirujućim svojstvima, ona ističe kako bilo koji tip kože može koristiti proizvode sa zobenim mlijekom. "Naročito je korisna kod suhe kože i one sklone svrbežu zbog dubokih hidratantnih i protuupalnih svojstava".

U nastavku smo izdvojile neke od naših omiljenih proizvoda sa zobenim mlijekom, od šampona do pudera.
 
Balea šampon za kosu sa zobenim mlijekom (250 ml), 12 knBalea umirujući šampon za osjetljivu kosu. Formula bez silikona s biljnim ekstraktima iz zobenog mlijeka pruža bogatu njegu, umiruje osjetljivo vlasište, jača kosu i vraća joj svilenkasti sjaj.
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
jasminka2
  • 19.10.2020 9:12:55
  • Bodova: 1491
  • Prijavi
Super su..jako kvalitetni i dobri, cijena normalna.
malikekoserk1
  • 18.10.2020 14:52:28
  • Bodova: 23726
  • Prijavi
Genijalni proizvodi , neke sam već isprobala , i stvarno su super, a neke sigurno budem.