Za suho i nadraženo vlasište: 10 proizvoda koji će smanjiti suhoću i iritaciju

Za suho i nadraženo vlasište: 10 proizvoda koji će smanjiti suhoću i iritaciju© Unsplash/Notino

Lijepa kosa počinje od lijepog vlasišta pa smo pronašle proizvode koji smiruju vlasište i održavaju ga zdravim

Ako je tvoje vlasište osjetljivo, upaljeno, suho, stalno te svrbi i puno peruti - nisi jedina. Zapravo, nevjerojatno je koliko se ljudi bori s ovim problemom, a gotovo svaka osoba barem u jednom dijelu svog života doživi sličan problem s vlasištem - od blaže iritacije, svrbeži ili peruti pa sve do dermatitisa vlasišta u težem slučaju.


via Tenor

Suho i svrbljivo vlasište može se pojaviti kao reakcija na neki proizvod za kosu koji tvom vlasištu ne odgovara, a najčešći uzrok svrbljivog vlasišta je seboreični dermatitis, poznatiji kao perut, koja se pojavljuje na područjima lojnih ili žlijezda koje luče ulje, uključujući vlasište i lice. 

Uz to, pojavljuju se brojni simptomi koji mogu popratiti svrbež vlasišta, a neki od njih su mrlje, suha i osjetljiva koža vlasišta, crvenilo, ljuskanje, oticanje i čirevi.

Pitanja o vlasištu stoga su mnogo češća nego što si možda mislila, a dobra vijest je da sve više i više proizvođača to počinje shvaćati i  poduzimati mjere nudeći nam inovativna rješenja koja će nam pomoći u rješavanju problema s vlasištem, uz posebne proizvode za smirenje vlasišta i održavanje zdrave ravnoteže kako bi kosa mogla rasti i kako bi bila zdrava. 

 
Sretno vlasište znači i sretnu kosu i upravo smo zato odabrale top deset najboljih proizvoda za njegu suhog i svrbljivog vlasišta koji su dostupni na našem tržištu.

 
Kérastase Fusio Apaisant piling za čišćenje za kosu, 394 kn

Kérastase piling namijenjen je svrbljivom vlasištu, učinkovito uklanja sebum, prhut, nečistoću i proizvode za styling, a masaža pilingom stimulira obnovu vlasišta i umiruje ga. Potiče eksfolijaciju vlasišta i uklanja naslage te se lako ispire, omogućujući vlasištu da slobodno diše.

1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 4.5.2020 14:49:37
  • Bodova: 22464
  • Prijavi
Genijalan izbor preparata za kosu. Meni je otkriće od Klorane linija na bazi mente , nešto pregenijalno, baš za vlašite.