Vrijeme je za detoksikaciju: Najbolje maske koje će ti dubinski pročistiti kožu licu

Vrijeme je za detoksikaciju: Najbolje maske koje će ti dubinski pročistiti kožu licu

Posljedice nezdravog lifestyle prvo će se odraziti na našoj koži, a ako si primijetila da ti koža djeluje sivo i beživotno, onda je to znak da je vrijeme za dubinsko čišćenje

Baš kao što je povremeno korisno provesti detoksikaciju organizma, isto vrijedi i za našu kožu. Dermatolozi savjetuju da bismo dubinsko čišćenje kože lica trebali provoditi barem jednom mjesečno, osobito ako živimo u gradu te smo svakodnevno izloženi raznim negativnim utjecajima izvana.
 

Koža će pokazati određene znakove kada joj je potrebna detoksikacija. Umorna i beživotna koža bez sjaja, česti upalni procesi i pojava akni prvi su znakovi za uzbunu. Osim pravilne njege, da bi koža bila zdrava, također je vrlo važno zdravo se hraniti, što više vremena provoditi na svježem zraku te unositi dovoljno tekućine.
 

via GIPHY

Posljedice nezdravog lifestyle prvo će se odraziti na našoj koži, a ako si primijetila da ti koža djeluje sivo i beživotno, onda je to znak da je vrijeme za dubinsko čišćenje. Iako su u kozmetičkim salonima dostupni brojni tretmani za dubinsko čišćenje lica, uz pravilnu upotrebu odgovarajućih proizvoda, detoksikaciju kože možeš provesti i kod kuće.

U drogerijama i na beauty online shopovima dostupni su brojni proizvodi za detoksikaciju kože, a najpopularnije su maske za lice koje u sebi sadrže sastojke koji izvlače nečistoće te koži vraćaju zdravi sjaj. Neki od takvih sastojaka su glina, ugljen i citrusi koji će regenerirati kožu i učiniti je blistavom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Glamglow France (@glamglowfrance)


Maske za detoksikaciju kože imaju brojne prednosti, a osim što će ukloniti nečistoće, također će i osvježiti kožu te je dubinski hidratizirati. Ako imaš masnu ili normalnu kožu, možeš ih koristiti jednom tjednom. Ako pak ti je koža suha i osjetljiva, dovoljno je koristiti ih jednom mjesečno ili po potrebi. Nakon nanošenja i ispiranja maske s lica, kožu je potrebno dubinski nahraniti.
 
Želiš li u svoju rutinu uvrstiti detox maske, pogledaj neke od naših prijedloga u nastavku.
 
Foto: Instagram, Unsplash
 
 
Bobbi Brown Instant Detox Mask - 365 kn
Nježno uklanja nečistoće, polutante i višak sebuma iz pora. Koža odmah izgleda zdravija, blistavija i profinjenija.
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2