Voće u službi ljepote: Koji ljetni plodovi pomažu u borbi protiv starenja?

Voće u službi ljepote: Koji ljetni plodovi pomažu u borbi protiv starenja?© Profimedia.hr

Priroda je naš najbolji saveznik kada želimo sačuvati ljepotu i zdravlje, a jednostavne maske od voća mogu nam pomoći da imamo još sjajniju kožu

Svi znamo da je voće zdravo i da trebamo paziti da ga dovoljno unosimo u organizam, ali i da ljepota prvo dolazi iznutra. Zato je ljeto pravo vrijeme za veći unos svježeg voća te za zdravi desert ili užinu.
  Voće sadrži vlakna, minerale, vitamine i fitonutrijente koji nam poboljšavaju metabolizam, jačaju imunološki sustav, štite od raka i poboljšavaju cjelokupno zdravlje. Ali ove darove prirode možemo koristiti i za njegu kože izvana. I trebamo iskoristiti sve mogućnosti kako bismo se osjećale fantastično izvana i iznutra. Zato ti donosimo popis voća i recepte za jednostavne maske za kožu.


(Foto: Pixabay)
 
Lubenica

Crvena, slatka i osvježavajuća - lubenice ljeti nikad dosta. A što je najbolje, jako je dobra i za kožu, posebno sklonu aknama. Lubenica sadrži vlakna (0.4%), vodu (92%), ugljikohidrate (7.5%), šećer (0.4%), vitamine C, A, B1 i B6, karetonide, flavonoide i likopen. Ne sadrži masti. Likopen pomaže u uklanjanju slobodnih radikala i sprječava oštećenja kože. Voda pomaže kod izbacivanja toksina i poboljšava probavu. Sve su to dobrobiti koje dobivamo od ovog finog voća, a može pomoći i kod smanjivanja opeklina od sunca. 

Zahvaljujući likopenu lubenica može pomoći kod smanjenja upala i oteklina kada nastanu opekline od sunčanja. Također likopen će pomoći kod zacjeljivanja. Za opekline od sunca: Izgnječiti lubenicu, natopiti ručnik s njom (uključujući i sok) i staviti na kožu te držati desetak minuta. Isprati.


(Foto: Pixabay)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 9.7.2020 15:50:22
  • Bodova: 50767
  • Prijavi
Volim ih sve.