Varljivo zimsko sunce

Varljivo zimsko sunce

La Roche Posay vam daruje poklon set krema za zaštitu kože od sunca

Zimi nam topla potkošulja, debeli pulover, zimska jakna, debele čarape, čizme i rukavice pomažu da zaštitimo tijelo od hladnoće. A što je s licem? Ono je jedino golo, nezaštićeno, izloženo hladnoći, šibanju vjetra, vrlo jakim i štetnim zimskim, sunčevim zrakama.

Obvezni UV filteri

Zimi smo izloženi ekstremnim uvjetima koji zahtijevaju najvišu UV zaštitu. Na izložene dijelove tijela bi trebali cijelu godinu nanositi kreme za zaštitu od sunca. Ovo se osobito odnosi na lice i ruke zimi. Iako su zimi dani kraći, a vrijeme je hladnije, vaša je koža i dalje izložena štetnim sunčevim zrakama, čak i kroz staklo. Ne zaštitite li adekvatno kožu, veća je vjerojatnost da će vam se na rukama i licu pojaviti smeđe pjege, a prijeti vam i veći rizik obolijevanja od raka kože.

Stoga prije izlaska na opasno zimsko sunce, obavezno nanesite zaštitna sredstva s dodacima UV filtera. Birajte ona s vrlo jakim UV filterima (20, 30, pa i više), a na nos možete slobodno nanijeti i sun block-stick, koji potpuno blokira prodor sunčevih zraka. Naime, sunčeve se zrake odbijaju od bijele površine snijega, pa tako ne samo da još više dobivaju na snazi, nego nas i napadaju sa svih strana. Uostalom, na višim predjelima zrak je mnogo rjeđi, tako da i to uvjetuje mnogo jače štetno djelovanje sunčevih zraka.

Hranite kožu

Ne zaboravite hranjive kreme koje je potrebno obilno nanositi navečer, prije spavanja, naravno ujutro, ali i za vrijeme svakog odmora. Da je med koristan za organizam, to već znamo, ali, jednako je tako koristan za njegu i zaštitu kože lica i tijela. Želite li i dodatnu njegu, tada vam preporučamo da svako jutro pomiješate žlicu meda i žlicu i pol mlake vode. Tom mješavinom umivajte lice. Uvjerit ćete se da će krema i ovaj prastari bakin recept za baršunastu put kožu učiniti otpornom, još mekanijom, a da nakon povratka iz šetnje iii bavljenja zimskim sportovima nećete osjetiti peckanje na koži lica.

Zaštitite usne

Zrak je suh, fizički napor prilično velik i normalno je da stalno ovlažujemo usne. A dovoljan je mali povjetarac i jako sunce, pa da postanu grube, a uskoro i raspucaju. Ne njegujete li ih, na njima se čak mogu stvoriti i ružne, neugodne rane i krastice, stoga potražite primjerenu njegu.

La Roche-Posay je za zaštitu kože od sunca i štetnog zračenja pripremio kozmetičke proizvode linije Anthelios. Neki od njihovih proizvoda za zaštitu kože od sunca su:

 

 

 

ANTHELIOS XL ektremni fluid za lice SPF 50+  

 

 

 

ANTHELIOS ektremni fluid za lice SPF 30  

 

 

 

ANTHELIOS krema za lice SPF 20             

 

 

 

ANTHELIOS mlijeko za djecu SPF 50+  

 

 

 

Čitateljica koje točno nabroje bar 4 proizvoda za zaštitu kože od sunca linije Anthelios, La Roche-Posay daruje poklon paketom proizvoda linije Anthelios.

Dobitnice su:

Ela Buljan iz Zagreba
Tajana Koraca iz Umaga
Marica Ružić iz Lučkog
Dunja Sertić iz Velike Gorice
Marija Šteta iz Dubrovnika
Renata Herak iz Zagreba
Irena Radić iz Malinske
Tatjana Listeš iz Splita

Odgovore zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i kontakt telefon) šaljite na mail info@zena.hr s naznakom "Anthelios" do nedjelje 14.12.2008.g. Dobitnice ćemo objaviti u ponedjeljak, 15.12.2008.g. Sudjelovati mogu samo registrirane članice portala Žena.hr

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 1.4.2013 12:25:32
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
prije 15-tak godina, izgorila sam na skijanju, dobila opekotine po licu, i na tezi nacin naucila da je zimsko sunce jakooo opasno!
calcula
  • 22.12.2008 17:33:40
  • Bodova: 20
  • Prijavi
Mislim da o vaznosti zaštite od UV zračenja zimi govori to da nikad nisam ljeti (a uvijek sam najmanje 2 mjeseca) više pocrvenila nego što sam dva dana na skijalištu, lice mi je bilo boje neprepoznatljivosti, crveno-crveno...
federeta
  • 18.12.2008 15:33:19
  • Bodova: 4775
  • Prijavi
ludilo članak volin lipe jednostavne savjete