Ulja za lice trebala bi biti obvezni dio tvoje beauty rutine. Ovo je izbor naših osam veličanstvenih

Ulja za lice trebala bi biti obvezni dio tvoje beauty rutine. Ovo je izbor naših osam veličanstvenih© Douglas.hr/Pixabay

Božanstveno mirišu, a koža ti je nakon njih blistava i glatka poput svile. Imaš li suhu, ružino je prvi izbor, a ako ti je koža masna tu su mrkva i badem

Ulja za njegu lica i tijela sve su češće nezaobilazni dio svakodnevne beauty rutine. U čemu je tajna?  Već si sigurno primijetila da su često najbolje stvari one najjednostavnije. Tako je i s uljima.

Maslinovo, bademovo, ružino i druga ulja odavnina služe za njegu kože. Ono u čemu se razlikuju ulja danas i nekada je moderna tehnnologija u kozmetičkoj industriji koja se koristi da bi ulja bila što učinkovitija na koži. Često su i glavni sastojak seruma. Toliko su koncentrirana i bogata pa ćeš ih na svoju kožu aplicirati kapaljkom. Ulja koja koristiš za lice, možeš koristiti za tijelo i kožu. 
 

(FOTO: Pexels)
 
  • Zašto koristiti ulja za lice?

Ulja obiluju antioksidansima koji će sanirati štetu na stanicama kože nastalu djelovanjem slobodnih radikala, osobito onu od sunca. Konkretno, govorimo o hiperpigmentacijskim mrljama i preuranjenom starenju. 

Tvoja koža sadrži prirodna ulja koja sprječavaju dehidraciju kože, a time i brojna oštećenja. Ulja koja ćeš nanijeti na nju podržat će prirodnu regulaciju sebuma i održati kožu hidriranom i nahranjenom. Prirodna regulacija sebuma ne znači samo da će hidrirati tvoju suhu kožu, već i da će smanjiti lučenje sebuma ako ti je koža masna. 

Ulja su i odličan čistač pa ih možeš koristiti za skidanje šminke, za koju su također i dobra podloga. 
  • Kako nanositi ulja na lice?

Počni s manjom količinom i promatraj kako se koža ponaša. Ako je na dodir ljepljiva ili masna znači da koristš previše ulja. Nanosi ih na vlažnu kožu, za veći učinak. Bolje će se upiti, osobito ako ti je koža po prirodi suha. 

Kada koristiš ulje, ne moraš koristiti hidratantnu kremu, no i možeš. Nanosiš ju nakon ulja. Pričekaj minutu da se ono upije pa nanesi kremu. Ljeti neka obvezno bude sa zaštitnim faktorom. Ovo su ulja za lice koje smo mi odabrale.

 
Revolution Skincare ulje za lice - Rosehip Seed Oil - Gold Elixir, 79,99 kuna


Serum na bazi ulja šipka s komadićima zlata idealan je za suhu i mješovitu kožu te odlična podloga za šminku. 
 
1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 18.7.2020 14:30:52
  • Bodova: 23003
  • Prijavi
Sve nešto sa komadićima zlata , zvuči baš odlično , genijalna ulja , sve bi ih isprobala.