Točni koraci za jutarnju i večernju njegu masne i aknama sklone kože

Točni koraci za jutarnju i večernju njegu masne i aknama sklone kože© Profimedia.hr

Pravilna njega kože znači da treba poštovati osnovna pravila, a to znači da preparate treba nanositi ujutro i navečer prema određenom redoslijedu

Kada se radi o njezi kože, svi sanjamo besprijekornom i blistavom tenu. Za one žene koje imaju masniju kožu i sklonu aknama, nekad je teže otkriti kako trebaju njegovati kožu jer je osjetljiva. Masna ili koža sklona aknama ima šire pore zbog čega se nakuplja više prljavštine što može potaknuti još teže stanje na licu.
 
Akne se obično pojavljuju u tinejdžerskoj dobi, ali sve se više ljudi u odrasloj dobi bori s ovim problemom. Akne nastaju jer žlijezde lojnice proizvode više sebuma nego kod ostalih tipova kože, a genetika i hormonalne promjene svakako doprinose nastanku. Za nekoga tko ima masniju kožu najvažnija je dobra hidratizacija jer koža može biti dehidrirana. Osim toga, kožu se ne smije previše čistiti jer se uklanja vlažnost i više sebuma se izlučuje.

Održavanje jutarnje i večernje njege svakako će pomoći da koža bude zdrava i blistava. U nastavku ti donosimo točne korake za jutarnju i večernju rutinu njege masnije kože i sklone aknama. 

Jutarnji rutina u pet koraka:
 
1. Čišćenje

Čišćenje je prvo što treba učiniti na početku dana. Važno je odabrati mlijeko ili gel za čišćenje za tvoj tip kože odnosno za masnu kožu ili sklonu aknama.

Eucerin DermoPure Gel za čišćenje lica - 132 kn 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2