Termalna voda – nepresušni izvor pozitivne energije

Termalna voda – nepresušni izvor pozitivne energije

Na koji način voda utječe na našu kožu?

Opće je poznata uzrečica da nam je potrebna osam čaša vode svaki dan za zdravlje. Ona olakšava probavu, potiče metaboličke procese, rastapa lipide. No, što je s našom kožom koja je najveći organ u našem tijelu? Na koji način voda utječe na našu kožu?

Laboratoriji Vichy ove godine obilježavaju 80 godina svojega uspješnog rada i traženja novih znanstvenih putova do zdrave i lijepe kože. Sve je započelo 1931. godine kada je dr. Haller, poznati znanstvenik tog vremena prilikom susreta s direktorom parfumerije Georgesom Guérinom došao na genijalnu ideju. Upoznavanjem jedinstvenih ljekovitih učinaka termalne vode Vichy, vizionar i znanstvenik budućnost ljepote vidio je u zdravlju. Termalna voda Vichy postala je ključnim sastojkom svih proizvoda za njegu kože marke Vichy. Njihov slučajan susret označio je početak nove priče o ljepoti u znanosti koju još danas piše termalna voda iz Vichyja.

TERMALNA VODA VICHY = SINONIM ZDRAVLJA I LJEPOTE

Termalna voda Vichy nastajala je polako, poniranjem kroz prastare vulkanske stijene u francuskoj pokrajini Auvergne koje su joj dale iznimno bogat sadržaj minerala. Zbog koncentracije 15 rijetkih minerala, koja je veća od 5 g/L, Vichy je jedna od najbogatijih termalnih voda na svijetu te dokazano jača, smiruje i obnavlja svaki tip kože, i one najosjetljivije.*

Hidratacija kože termalnom vodom Vichy zato je mnogo više od same opskrbe kože vodom, opskrbljuje je i mineralima koji su bitni za zdravlje i jačanje kože:
Željezo: opskrbljuje stanice kisikom, Magnezij: potiče staničnu obnovu,  Mangan: djeluje antioksidativno, Silicij: obnavlja tkivo, Kalcij: štiti kožno tkivo, Kalij: sudjeluje pri opskrbi kožnih stanica vodom, Bakar: djeluje protuupalno,  Cink: za stanični rast i zacjeljivanje rana, Brom, Flour, Bor, Litij, Stroncij: za blagotvorne učinke.                           
        
Termalna voda za zdravlje kože

Termalna voda u spreju odlično je rješenje za našu kožu... čisti je, masira, učvršćuje i tonificira, opušta te pospješuje dinamiku obnove stanica. Termalna voda pri izviranju ima temperaturu višu od 300C, a pri površini otapa različite minerale (poput cinka i kalcija) i njihove soli te elemente u tragovima koji potiču regeneraciju kože te djeluju smirujuće i protuupalno, a osobito su učinkoviti kod nadražene kože. Suhoj koži vraćaju prirodnu vlažnost i sprječavaju nastanak akni i bora.
Kozmetička industrija iskoristila je te medicinske spoznaje i uvrstila morsku i termalnu vodu u brojne proizvode. Tako je termalna voda postala temeljni sastojak svih linija za njegu osjetljive, suhe i dehidrirane kože kao i one sklone aknama. Vichy već osamdeset godina crpi vodu iz magmatskih stijena u pokrajini Auvergne – Lucasovu vodu koju koristi u svim svojim proizvodima. Termalna voda Vichy smiruje nadraženu kožu (crvenilo i druge znakove upale), smiruje osjećaj probadanja i svrbeža kod osjetljive kože te potiče prirodni obrambeni mehanizam kože. Osamdeset godina uspješnog rada Vichy je okrunio novom linijom proizvoda Aqualia Thermal.

Aqualia Thermal

Vichy linija Aqualia Thermal pruža 24-satnu hidrataciju u samom središtu kožnih stanica, jer sadržava inovativnu molekulu AQUABIORYL™ s dvostrukim djelovanjem: osigurava vlažnost, ali i udobnost kože koja je nakon nanošenja proizvoda svilenkasto meka i zaštićena od dehidracija. Iznimno ugodne teksture proizvodi Aqualia Thermal ne sadržavaju parabene, smiruju kožu te joj vraćaju osjećaj udobnosti.

S početkom ljetnih dana, Vichy je tako za Vas pripremio hidratantno iznenađenje u obliku limited edition pakiranja, Aqualia Thermal + termalna voda 50ml gratis.

U liniji Aqualia Thermal na raspolaganju su:

Aqualia Thermal serum: 24-satni koncentrat za povećanje vlažnosti, intenzivno vlaži osjetljivu kožu (157 kn)
Aqualia Thermal lagana njega: nježna i svježa tekstura za trenutačno upijanje.  (155,50 kn lončić 50ml ili 115 kn tubica 40ml)
Aqualia Thermal bogata njega: hidratantna i bogata tekstura potpuno se upije i daje koži dugotrajan osjećaj mekoće i ugode. (155,50 kn lončić 50ml ili 115 kn tubica 40ml)
Aqualia Thermal UV: hidratantna njega koja udružuje kombinaciju UV filtara SPF 15, PPD 18 i osigurava optimalnu dnevnu zaštitu kože od UVA i UVB zraka. (142 kn)
Aqualia Thermal Yeux Roll-On: njega prilagođena području oko očiju koje treba posebnu njegu. Smanjuje vrećice ispod očiju i otklanja njihovu natečenost. (120 kn)
Aqualia Thermal njega za usne koja smiruje, obnavlja i vlaži usne. (45 kn)
Aqualia Thermal hidratantna maska koja u samo 10 minuta vraća koži vlagu, te je smiruje i smanjuje umorni izgled. (105 kn)


Mjesec zdrave i lijepe kože


Misija laboratorija Vichy nije samo održavanje zdravlja kože uporabom sigurnih i učinkovitih proizvoda za njegu, već poučavanje i osvještavanje ljudi o načinima brige za svoju kožu. Od 1955. do danas, Vichy se prodaje isključivo u ljekarnama, zbog kvalitetnih i etičkih savjeta koje nude farmaceuti – stručnjaci za zdravlje. Iz tog razloga i ove godine  laboratoriji Vichy odlučili su u razdoblju od 15. svibnja do 15. lipnja organizirati projekt „Mjesec zdrave i lijepe kože“.
U ovom će razdoblju farmaceuti u Vichy partner ljekarnama raditi potpunu osobnu dijagnozu kože, koja je za sve građane besplatna! Farmaceut će pomoću aparata Vichy Skinconsult ocijeniti stanje kože posjetitelja ljekarni, napravit će dublju dijagnozu pomoću instrumentalne ocjene (tip kože, starost kože i sunčev kapital), i na toj osnovi preporučiti pravilnu njegu svakom posjetitelju.
Popis partner ljekarni možete pronaći na www.vichyconsult.com.hr ili ih potražiti u gradu – bit će označene prepoznatljivom Vichy plavom trakom!

 
Komentari
+2