Sve više se okrećemo prirodnom. Zato smo pronašle i najbolje prirodne dezodoranse koji i sjajno mirišu

Sve više se okrećemo prirodnom. Zato smo pronašle i najbolje prirodne dezodoranse koji i sjajno mirišu

Prirodni dezodoransi koji ne sadrže aluminijeve soli postaju sve popularniji. Napravljeni su od biljnih ulja, maslaca, voskova, eteričnih ulja i drugih prirodnih sastojaka koji nisu štetni za našu kožu

Iako se veselimo ljetnim danima i toplijem vremenu, oni će nam bez imalo sumnje donijeti i neke neugodne pojave, a jedna od njih je i pojačano znojenje. Znojenje je prirodan proces putem kojeg se naše tijelo hladi i rješava nakupljenih toksina, no tijekom vrućih ljetnih ono postaje intenzivnije, a često je popraćeno i neugodnim mirisima. Kako bismo to spriječili, koristimo proizvode koji će nas zaštiti od znojenja, odnosno dezodoranse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nina Sandbech (@ninasandbech)


U posljednjih nekoliko godina sve se više počelo govoriti o tome kako korištenje raznih preparata za sprečavanje znojenja zapravo nije dobro za naše tijelo jer znojenje ima svoju funkciju. Kod kozmetičkih preparata koji sprečavaju znojenje odnosno neugodne tjelesne mirise, trebamo razlikovati dezodoranse te antiperspirante. Naime, antiperspiranti mogu biti štetni jer sadrže aluminijeve soli koje zatvaraju kanale znojnih žlijezda. Osim toga, postoje i određena znanstvena istraživanja koja pokazuju da pretjerano korištenje takvih proizvoda može biti kancerogeno i štetno djelovati na ljudsko zdravlje.
 

via GIPHY

Zbog svih tih saznanja, sve popularniji postaju prirodni dezodoransi koji ne sadrže aluminijeve soli već su napravljeni od biljnih ulja, maslaca, voskova, eteričnih ulja i drugih prirodnih sastojaka koji nisu štetni za našu kožu.
 
Prilikom kupnje dezodoransa obrati pažnju na sastojke i izbjegavaj one koji sadrže aluminijeve soli i parabene. U drogerijama ćeš pronaći čitav niz dezodoransa na prirodnoj bazi koji su učinkoviti, a neće naštetiti tvojoj koži niti zdravlju. Isto tako, i sama kod kuće možeš napraviti prirodni dezodorans i to od samo nekoliko sastojaka. Dakle, alternativa postoji pa je uvijek bolje izabrati onu zdraviju.
 
Ako si i sama u potrazi za dobrim prirodnim dezodoransom koji će biti nježan prema koži, a istovremeno učinkovit i spriječiti neugodne mirise, zaviri u našu fotogaleriju jer smo izdvojile deset odličnih dezodoransa koji su dostupni i u drogerijama.
 
Foto: Instagram, Unsplash

Weleda Pomegranate Roll on dezodorans s narom - 68 kn


Dezodorans roll-on bez aluminijske soli 24h
Senzualni dezodorans egzotičnog mirisa s eteričnim uljima blistave naranče, slatke artemizije i baršunaste vanilije. Osigurava osjećaj svježine tijekom cijelog dana. 
 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
 • 22.5.2020 14:51:43
 • Bodova: 23763
 • Prijavi
Od ponuđenih isprobala sam Laverin i prezadovoljna sam, ima ga u Mulleru za kupiti.
sneki2
 • 22.5.2020 10:17:39
 • Bodova: 63753
 • Prijavi
Koji god da sam probala niti jedan mi nije izvršio svoju funkciju. Tako da sam se vratila klasičnim. Ne mogu si dopustiti da smrdim već oko podneva u uredu. Zanima me samo kako bi onda trebao djelovati na osobama koji rade fizičke poslove..
87dea
 • 22.5.2020 9:35:31
 • Bodova: 16019
 • Prijavi
Ja sam preoduševljena s Biobazom. Zgodni,neuobičajeni mirisi i ne osjetim znoj.
tonksss
 • 22.5.2020 9:28:12
 • Bodova: 8428
 • Prijavi
Dobila sam na poklon biobazu, koristila ju svega dva puta.. Uopće ne osjetim miris, ne traje dugo i nisam zadovoljna