Suha koža lica

Suha koža lica

Upoznajte učinkovita rješenja koja preporučuju dermatolozi

Zimi je koža stalno izložena agresivnom vjetru, niskim temperaturama, jakom grijanju u zatvorenim prostorijama, ali i suncu, pogotovo na skijanju. Da bi se prilagodila promjenama temperature i okoline, mora često prilagođavati svoje biološke aktivnosti kroz reakcije termoregulacije. Nivo sebuma, bogatog lipidima i znojem, se smanjuje. Posljedica toga je da hidrolipidna barijera oslabi te postane porozna čime se poveća gubitak vode iz površinskih slojeva kože. S vremenom hidrolipidna barijera izgubi svoju zaštitnu snagu.

Kako to primjetimo na koži?

Dermatolozi razlikuju 4 klinička znaka suhe kože:

 • zatezanje: osjećanje nelagode na koži
 • osjetljivost: koža se jako odaziva na vanjske čimbenike (npr. hlad, vjetar, grijanje)
 • nedostatak elastičnosti: gubitak vode isušuje kožu i smanjuje se njezina elastičnost
 • hrapavost: površina kože postaje nepravilna, pojavljuju se ljuske i suha područja.
Uzrok koji se skriva u sva četiri klinička znaka suhe kože jest značajan nedostatak lipida. Lipidi su esencijalni sastojci kože koji jačaju njezin hidrolipidni film, prirodnu zaštitnu barijeru, koja štiti kožu od vremenskih i drugih agresivnih vanjskih čimbenika. Prirodno uravnotežena hidrolipidna barijera također daje koži mekoću i elastičnost putem zadržavanja vode u dubljim slojevima.

INOVACIJA: NJEGA NUTRITIC ZA PREOBLIKOVANJE SUHE KOŽE

Za njegu suhe i vrlo suhe kože lica La Roche-Posay predstavlja NUTRITIC, njegu koja preoblikuje suhu kožu i ponovno izgrađuje njenu zaštitnu pregradu.

NUTRITIC preoblikuje sva 4 znaka suhe kože nakon mjesec dana*:
osjećaj zatezanja, osjetljivost kože, pomanjkanje elastičnosti i hrapavost.

1. Zatezanje: 90% osoba primijetilo je smanjenje osjećaja zatezanja na licu – osjećaj ugode tijekom cijeloga dana.
2. Osjetljivost: 94% osoba izjavilo je da je njihova koža ojačana - koža je zaštićenija od
agresivnih vanjskih čimbenika (hladnoća, vjetar, grijanje, klimatizirani zrak itd.)
3. Nedostatak elastičnosti: 94% osoba izjavilo je da im se koža čini elastičnijom – koža je
intenzivno hidrirana i elastična.
4. Hrapavost: 88% osoba primijetilo je da je koža glađa - površina je preoblikovana i meka na dodir, a tekstura kože potpuno obnovljena.

* Kliničko ispitivanje, Francuska, samoocjenjivanje, 49 pacijenata sa suhom ili vrlo suhom kožom.

Inovativna tehnologija

Ova iznimno nježna krema sadrži kompleks BIOLIPIDA sastavljen od 11 bioloških lipida.
Hranjiva i lagana, udvostručuje strukturu lipida gornjih slojeva kože, a rezultat je optimalna moć upijanja bez masnih tragova na koži.

Cjelokupno djelovanje za trenutne i intenzivne rezultate
 • Trenutno preoblikovanje. NUTRITIC odmah prodire u kožu bez masnih tragova na njenojpovršini: hrapavost se u trenu smanjuje, a površina kože postaje glatka. BIOLIPIDI prodiru u različite slojeve epidermisa i ublažavaju osjećaj zatezanja.
 • Intenzivno preoblikovanje. Svakim nanošenjem BIOLIPIDI pomažu u jačanju prirodne zaštitne barijere kože. Voda je zadržana u epidermisu, a rezultat je meka i hidrirana koža.
Prirodna zaštitna barijera ojačana je i zaštićena od agresivnih vanjskih čimbenika.

Njega NUTRITIC dostupna je u dvije teksture koje se razlikuju u koncentraciji hranjivih biolipida koja je prilagođena različitim stupnjevima suhoće kože – suha i vrlo suha koža.

> NUTRITIC s 2,5 %-tnom koncentracijom BIOLIPIDA je primjeren za umjereno suhu kožu praćenu čestim osjećajem zatezanja, osjetljivošću te grubim i suhim predjelima.
> NUTRITIC s 5 %-tnom koncentracijom BIOLIPIDA je primjeren za izrazito suhu kožu sa stalnim osjećajem zatezanja i nedostatkom elastičnosti, osjetljivošću te grubim, suhim predjelima koji se ljušte.
Njega NUTRITIC odlična je podloga za šminku.

Usnice su također vrlo osjetljive i zahtijevaju posebnu njegu, pogotovo zimi. S obzirom na povećano ishlapljivanje vode i manje koncentracije zaštitnih lipida na površini, usnice su neprestano ispostavljene isušivanju i oštećenjima. Na njih djeluju vanjski agresivni čimbenici (mraz, sunce, vjetar, klimatizirane prostorije) i mehanička oštećenja. Kako bismo spriječili problem suhih usnica, potrebno je redovito vlaženje i ponovno stvaranje njihove zaštitne pregrade. Izabrat ćemo preparate za njegu i zaštitu suhih usnica sa sastojcima koji obnavljaju zaštitni sloj usnica i zadržavaju vodu kao što je NUTRITIC LEVRES.Osim lica i usnica, u zimskom razdoblju su i ruke vrlo izložene agresivnim vremenskim uvjetima. Zlatno pravilo njege i zaštite kože ruke jest redovita uporaba kreme za njegu kože koja sadrži hidratantne i hranjive sastojke koji dokazano njeguju, obnavljaju i štite kožu u ekstremnim vremenskim uvjetima – isprobajte LIPIKAR XERAND.PR objava

 
Komentari
+2
 
buuu
 • 1.4.2013 15:12:52
 • Bodova: 13123
 • Prijavi
kupila sam njihovo mlijeko za zaštitu od sunca faktor +50, super je. inače se ni ne sjetim njihove kozmetike, dok ne dođem u apoteku pa vidim, pa kuput ću kad potrošim staru..i onda opet zaboravim! moram si kupit barem jednom kremu za lice, i isprobat!!!
najla
 • 19.12.2009 17:25:09
 • Bodova: 695
 • Prijavi
Ja imam velike probleme sa suhom kozom ali " zagrebacki melem "me doslovno spasava , koristim ga po potrebi , najcesce ujutro i navece . Probajte necete pozaliti .
yenna
 • 2.12.2009 11:16:38
 • Bodova: 18
 • Prijavi
bas sam potrazila po google-u za ovu kremu, puna je kemijskih stesnih sastojaka :( i razmisljam si KAKO bi mi ova krema pomogla AKO mi zapravo odmaze raznim kemikalijama....... hm....... bolje da se ja drzim prirodnih kremica :))
salma
 • 25.11.2009 19:32:32
 • Bodova: 2867
 • Prijavi
Ja isto patim od suve koze...Jedan prirodni ljek....masaza sa maslinovim uljem i nekoliko kapica maslo od lavande....
bina
 • 25.11.2009 16:24:47
 • Bodova: 10190
 • Prijavi
jao koza licam i je suha toliko da mi ponekad dode da kad bih mogla skinula bi ju crebuci,kolko svrbi i iritira ta suhoca.
lomic
 • 25.11.2009 14:24:50
 • Bodova: 3394
 • Prijavi
Hvala na divnom postu. Moja koža je izuzetno suha, iako ju njegujem, a probat ću i ovu Nutric 5%-tnu, jer mi se čelo, brada i nos često ljušte od suhoće.