Suha ili masna: Znamo kako izabrati savršeni parfem prema tipu kože

Tvoj sastav tijela, toplina, ulja, pa čak i bakterije na koži igraju važnu ulogu koja utječe na to kako parfem miriše na tvojoj koži

2/3
Suha koža

U potpunoj suprotnosti s masnom kožom, miris brzo nestaje na suhoj koži. Nedostatak ulja i stezanje rezultira time da se miris brzo rasprši u zraku, zbog čega će osobe sa suhom kožom poput možda otkriti da njihov parfem ne traje više od svega par sati.

Lagane, ugodne i prpošne note vjerojatno će brzo nestati, pa potraži mirise s nekim osnovnim notama koje ti se sviđaju. Osnovne note obično su teže, dublje i rezonantnije, tako da će se duže zadržati na suhoj koži. Kada isprobaš parfem u trgovini, nemoj odmah donijeti podluku o kupnji kad ga poprskaš - jer sve što ćeš osjetiti bit će one gornje note. Dopusti bazi da se razvije i pričekaj da vidiš sviđa li ti se miris zapravo. 

Također uzmi u obzir da tvojoj koži više pristaju parfemi u obliku mirisnih ulja ili hidratantnih emulzija, a ne parfem u spreju jer su sprejevi samo parfemska ulja razrijeđena alkoholom kako bi pomogla u raspršivanju. Alternativno, prije raspršivanja parfema koristi hidratantnu kremu bez mirisa kako bi parfem dulje potrajao
 

Naši favoriti


Tom Ford Velvet Orchid hidratantna emulzija, 529 kn (150 ml)


Parfemska emulzija za tijelo Tom Ford Black Orchid postaje neizostavan dio svakodnevne njege kože. Redovitom uporabom pomaže održavanje kože svježom, mladenačkom i nježnom. 

Renovality Original Series parfemsko ulje 85 kn (20 ml)


Parfumirano ulje Renovality Original Series će te zahvaljujući svojoj čulnoj aromi prenijeti u čarobne orijentalne vrtove prepune cvijeća u cvatu.

Yves Saint Laurent Black Opium mirisna emulzija, 350 kn (200 ml)


Parfemska emulzija za tijelo Yves Saint Laurent Black Opium Black Opium postaje neizostavan dio svakodnevne njege kože. Redovitom uporabom pomaže održavanje kože svježom, mladenačkom i nježnom. 
 
2/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
canyon
  • 15.4.2020 9:24:59
  • Bodova: 16336
  • Prijavi
Moj odabir je coco parfemi
malikekoserk1
  • 14.4.2020 14:47:25
  • Bodova: 22945
  • Prijavi
Korisni savjeti , stvarno nisam o tome ni razmišljala. Znam samo da isti parfem , potpuno drugačije miriše na svakoj osobi.