Stručnjaci otkrili koje bi proizvode svaka žena iznad 30 trebala uključiti u svoju beauty rutinu

Stručnjaci otkrili koje bi proizvode svaka žena iznad 30 trebala uključiti u svoju beauty rutinu

Ako si ušla u tridesete, sada je pravi trenutak da počneš u svoju beauty rutinu uvoditi određene proizvode s sastojcima koji su ključni za lijepu kožu

Nema sumnje da se naša koža mijenja s godinama, a starenje donosi određene posljedice. Kada dođemo u određene godine, koži je potrebno posvetiti malo veću pažnju.
 
Većina tih promjena počinje se dešavati u tridesetima i to je prekretnica u kojoj bismo, prema mišljenju stručnjaka, u svoju beauty rutinu trebale uvesti određene promjene. I dok smo u dvadesetima uglavnom bile fokusirane na matirajuće proizvode i one koji će prištiće držati pod kontrolom, s dolaskom u tridesete počinju se pojavljivati neki novi problemi. Javljaju se prve borice, a naša koža više nije tako sjajna i elastična. Usporava se proizvodnja kolagena, kao i hijaluronske kiseline stoga ih je potrebno nadomjestiti s odgovarajućim proizvodima.
 
Starenje nitko ne može izbjeći, no zahvaljujući rapidnom razvoju beauty industrije, na tržištu danas postoje uistinu mnogi fantastični proizvodi koji mogu ublažiti znakove starenja.  Ako si ušla u tridesete, sada je pravi trenutak da počneš u svoju beauty rutinu uvoditi određene proizvode s sastojcima koji su ključni za lijepu kožu.
 

via GIPHY

Proizvode koje bi, prema stručnom mišljenju dermatologa, svaka žena u tridesetima trebala uvesti u svoju skincare rutinu donosimo u nastavku.
 
Foto: Instagram
 
Kiseline

Kako starimo, akne i prištići pojavljuju se sve rjeđe jer naša koža proizvodi sve manje sebuma. No to ne znači da eksfolijacija kože više nije potrebna. Naime, dermatolozi kažu da se akne ipak mogu pojaviti i kod tridesetogodišnjakinja, a uzroci za to nisu uvijek poznati. Neki ih povezuju s neravnotežom hormona, ali i stresom. Vrlo je važno provoditi redovitu eksfolijaciju kože lica jer se na taj način čiste pore i uklanjaju se mrtve stanice kože pa samim time koža postaje ljepša i sjajnija. Dermatolozi kažu da je eksfolijaciju dovoljno raditi jednom ili dvaput tjedno, a nakon toga uvijek moraš zaštititi svoju kožu kremom koja sadrži SPF.


REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic, 240 kn


Paula's Choice Resist Advanced Smoothing Treatment 10% AHA, 325 kn


The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, 85 kn

 
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2