Serumi za lice s vitaminom C su pravi hit, no znaš li kako ih pravilno koristiti?

Serumi za lice s vitaminom C su pravi hit, no znaš li kako ih pravilno koristiti?© Unsplash

Ovaj čudotvorni serum postao je pravi hit u svijetu ljepote, ali postoje neka pravila kojih se trebaš pridržavati ako ga planiraš koristiti

Hidratizira, osvježava, smanjuje crvenilo i ujednačava ten, smanjuje podočnjake, potiče proizvodnju kolagena, umiruje nadraženu kožu i bori se protiv nastanka bora – sve su to pozitivni učinci ovog čudotvornog seruma. Vitamin C oduvijek nam je poznat kao odlično oružje u borbi s prehladom i gripom, ali nedavno je postao hit sastojak kozmetičkih proizvoda. 
  
Iako ga većina žena dobro podnosi i pogodan je za skoro sve tipove kože, postoje neke stvari na koje trebaš obratiti pažnju prije početka korištenja. Možda si već i kupila serum s vitaminom C koji ti je preporučila prijateljica, ali ne znaš kako ga i kada upotrijebiti. Evo nekoliko naputaka i pravila koje bi trebala znati ako ga planiraš koristiti. 

Skintegra Superba C 10% vitamin C, 200 kn
 
  

Redoslijed je bitan

Kada nanosiš proizvode za njegu lica na svoju kožu zapamti pravilo 'od rjeđeg prema gušćem'. To znači da prvo nanosiš proizvode koji su nešto vodenastije konzistencije i polako napreduješ prema gušćima. Tvoja njega lica prije nanošenja šminke trebala bi izgledati otprilike ovako:

1. Dobro operi lice. Idealno bi bilo da ga opereš spužvicom poput konjac spužvice koja će napraviti lagani piling i pripremiti savršeno glatko platno za šminkanje. 
2. Ako koristiš toner, upotrijebi ga nakon pranja lica.
3. Nanesi serum s vitaminom C. Višak proizvoda koji ti ostane na rukama umasiraj u vrat i dekolte. Pričekaj da se potpuno upije.
4. Nanesi hidratantnu kremu i pričekaj da se malo upije.
5. Ako koristiš kremu za područje oko očiju, nanesi ju dok se hidratanta krema upija. 
6. Nanesi kremu za sunčanje. Idealno bi bilo da koristiš kremu koja ima zaštitni faktor 30 ili više. 
7. Nanesi šminku. 

Prednost seruma s vitaminom C je to što ne ostavlja ljepljivi trag pa se može koristiti ispod gotovo svake kreme i pudera.


KIEHL'S Powerful Strength Line-Reducing Concentrate, 450 kn
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2