Razgovarale smo s tattoo majstoricama: Evo što savjetuju u njezi kože i kad je najbolje vrijeme za tetovažu

Razgovarale smo s tattoo majstoricama: Evo što savjetuju u njezi kože i kad je najbolje vrijeme za tetovažu© Privatna galerija

Jesi li znala da tattoo majstori svoje skice mogu uvježbavati crtajući po voću? Ili da presitne tetovaže vremenom mogu postati mutne i nejasne?

Može li tinta izazvati alergijske reakcije? Koliko tetovaža smije provoditi vremena na suncu? Jesu li tetovaže štetne? Sve su to pitanja s kojima se katkad susrećeš kada promišljaš o tetovaži, zato smo zbog tebe odlučile dati odgovore na sve što se sama možda ne usudiš pitati.

Tattoo majstori i tetoviranje sve su veći trend među mlađom, ali i 'odraslom' populacijom međutim, i dalje malo znamo o njima i tome što tetovirači misle kada su u pitanju njega i zaštita kože. Kreativan, vedar, na prvu vrlo zanimljiv posao (ili hobi) zahtjeva iznimno strpljenje i 'mirnu ruku'. Pa kako to postižu i u kojem trenutku su shvatili da će njihova karijera biti praćena oslikavanjem tijela? Saznaj u nastavku! 

U našem intervjuu s četiri tattoo majstorice saznale smo kako pripremiti tetovažu za plažu i kako ćeš najbolje sačuvati njezin intenzitet.
Toni Mazuranic Tattoo


 
Svoju prvu tetovažu, Toni je izradila na ruci, a najdraža joj se nalazi na kralježnici. 

"Radi se o nizu kockica po dužini kralježnice koje simboliziraju nekakvo ojačanje ili rast, nekakav 'core' od kako sam se ja vratila iz Amerike u Hrvatsku", opisuje Toni. 

Iako se tetoviranjem bavi oko godinu i pol', objašnjava da je tetoviranje uvijek cijenila kao umjetnost. Po struci slikarica, svoje skice vježbala je izvoditi na voću i umjetnoj koži. Uživa u tetoviranjima koji uključuju boju, a za svoj stil se još nije opredijelila.

Klijenti joj, tvrdi Toni, stalno variraju, a kada je riječ o onima koji zahtijevaju mikro tetovaže dodaje: "s godinama se tinta razgrađuje u koži i dolazi do  tzv. 'zamagljenja' tetovaže, to nije print na papiru i to treba uzeti u obzir."

NJEGA KOŽE

Po njoj, najbolje vrijeme za tetoviranje mogu biti i hladniji i topliji mjeseci, za vrijeme toplijih mjeseci super je što tetovaža diše i dosta se obnavlja na zraku, iako su nepoželjni faktori sunce i znojenje.

S druge strane, zimi nemamo sunca međutim imamo slojeve odjeće zbog kojih je tetovaža konstantno prekrivena folijom. Kada je riječ o plaži, Toni preporučuje visoki faktor za sunčanje, a objašnjava da ne treba zaboraviti ni uobičajenu njegu.
 

1/4
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
anna-herman
  • 30.6.2019 15:01:20
  • Bodova: 56294
  • Prijavi
Jedno od tri zanimanja kojima bih se voljela baviti - tatoo majstor.