Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pet pogrešaka koje većina žena radi prilikom nanošenja i čuvanja parfema

Pet pogrešaka koje većina žena radi prilikom nanošenja i čuvanja parfema© Profimedia.hr

Slavni francuski parfumer Francis Kurkdjian otkrio je pet pravila za dobro nošenje parfema, ali i kako ih čuvati

Nanošenje parfema je lagano - samo se pošprica i gotovo je. Zapravo, ako pitate stručnjake to je poprilično krivo. Dobro nanošenje mirisa zahtijeva malo vještine i treba se paziti na detalje. Na primjer, jesi li znala da dugotrajnost parfema ovisi o okolišu u kojem ga čuvaš, ali i o odjeći? Navika da se parfem pošprica na zapešće, a zatim se protrlja je vrlo loša, tvrdi nagrađivani francusko-armenski kreator parfema Francis Kurkdjian koji stoji iza parfema poput Diorovog Eau Noire ili te ima i vlastitu liniju parfema. 
Iako ti se čini kako bočica nekog skupocjenog kultnog parfema može biti savršen dodatak kupaonici, parfeme bi trebala čuvati na nekom drugom mjestu. Naime, para koju stvara voda vrela može umanjiti njegovu svježinu. Srećom nekoliko jednostavnih pravila može pomoći da parfem ne izgubi svoju magičnost. Evo pet uobičajenih pogrešaka koje čine žene kada su u pitanju kupovina, čuvanje i nanošenje parfema: 
 
1. Ne trljati, dovoljno je samo poprskati

To je gotovo nesvjesna navika koju čine mnoge žene, protrljati malo zapešća, a zatim ih pritisnuti na vrat, a sve je to loše, kaže Kurkdjian za Vogue. Zašto? Trenje koje se stvara trljanjem "zagrijava kožu i stvara prirodne enzime koji mijenjaju miris", kaže dalje ovaj stručnjak. Najviše utječe na gornje i srednje note mirisa, ali i na dugotrajnost parfema. "Kod cvjetnih mirisa, toplina utječe na sveukupni miris, ali i na gubitak hrskavosti", kaže dalje. Kako bi sačuvala cjelovitost parfema i osigurala da što dulje ostane na koži, lagano poprskaj na oba zapešća, pusti da tekućina uđe u kožu, a zatim nemoj raditi ništa.


(Foto: Pixabay)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2