Pet pilinga koji zaglađuju kožu lica, a najbolje je što ih možeš napraviti sa sastojcima iz svoje kuhinje

Pet pilinga koji zaglađuju kožu lica, a najbolje je što ih možeš napraviti sa sastojcima iz svoje kuhinje© Pexels/Unsplash

Osvježi svoje lice jednim od ovih pilinga koji će ti pomoći da se riješiš mrtvih stanica kože i koji će minimalizirati izgled pora

Lice ti je umorno i osjećaš da mu je potrebno osvježenje i želiš dati priliku prirodnim sastojcima? Dobra vijest je da svoju kožu lica možeš osvježiti na sasvim prirodan način - uz domaće pilinge. Vrlo su jednostavni za izraditi, a sve sastojke koji su ti potrebni vjerojatno već imaš u svojoj kuhinji ili smočnici.

Pilinzi su odlični za tvoje lice - pomažu ti da se riješiš mrtvih stanica kože i minimaliziraju izgled pora, a lice ti nakon njih bude glatko baš kao bebino. Osim toga, pilinzi koje napraviš kod kuće također su jeftiniji od kupljenih, pa osim što ćeš razveseliti svoje lice, razveselit ćeš i svoj novčanik.
 

Ipak, prije nego što uroniš u svijet pilinga, postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju. Neki sastojci poput oraha, soli i koštica imaju okrugle rubove i mogu uzrokovati iritaciju kože. Osim toga, piling ne smiješ trljati prejako, jer ćeš na taj način samo pojačati rizik od pojave crvenila i iritacija na koži. 

via Tenor

Sada kada si saznala sve detalje, vrijeme je da napraviš svoj piling - izdvojile smo pet najboljih.
 
1. Piling sa šećerom i kokosovim uljem

Sastojci: 
  • 70 g šećera u prahu
  • 1-2 žlice kokosovog ulja
(Foto: Unsplash)

Pomiješaj šećer i kokosovo ulje i započni s pilingom. Pokušaj koristiti šećer u prahu kako bi formula bila što nježnija prema tvom licu. Piling sa smeđim šećerom, s druge strane, dobar je za svoje tijelo, jer je smeđi šećer malo grublji i ne preporučuje se za kožu lica.
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
dodaa
  • 1.5.2020 18:24:30
  • Bodova: 35152
  • Prijavi
Najbolji piling je jogurt i sol. Jači piling, ali koža bude baš glatka nakon tog pilinga.
87dea
  • 1.5.2020 13:41:49
  • Bodova: 14012
  • Prijavi
Mogla bi probati. Ostala sam bez fizičkog pilinga,a ne volim prečesto koristiti kemijske