Ovo su razlozi zbog kojih ti koža prebrzo stari. Popravi stvar dok možeš i zablistaj

Ovo su razlozi zbog kojih ti koža prebrzo stari. Popravi stvar dok možeš i zablistaj© Profimedia.hr

Na stanje svoje kože u velikoj mjeri možeš utjecati. Stil života i navike daju ti ili oduzimaju godine

Starenje je prirodan proces i ne treba mu se opirati, no to ne znači da nećeš njegovati svoju kožu i pomoći joj da što dulje bude lijepa i zdrava. Drugim riječima, postoji nekoliko stvari na koje trebaš obratiti pažnju, odnosno svesti ih na minimum kako bi zaštitila kožu od prebrzog starenja. 

Osim osnovne redovite njege, a to znači obveznog skidanja šminke prije spavanja i nanošenja hidratantne kreme te ujutro seruma i kreme, pripazi na ove četiri stvari. Možda će te iznenaditi činjenica da neke od njih imaju utjecaja na tvoj izgled, a sjajna je vijest da situaciju možeš popraviti. 


(FOTO: Pexsels)
 
Sunce

'Ponavljanje je majka znanja', kaže poslovica i mi ćemo po ne znamo koji put ponoviti da sunčeve zrake štete koži, uzrokujući tzv. fotostarenje. Oštećuju DNK,  dolazi do smanjene proizvodnje kolagena i elastina te hiperpigmentacije. Koža postaje beživotna, suha i puna mrlja. Stoga, ljeti kada je sunce najjače izbjegavaj sunčanje, a tijekom cijele godine koristi kremu sa zaštitnim faktorom za lice. 


(FOTO: Pexsels)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
girlnextdoor
  • 29.9.2020 2:39:15
  • Bodova: 1425
  • Prijavi
Rješenje:1. Počnite učiti prakticiranje meditacije2. Ne bavite li se sportom ili fizičkom aktivnošću, pješačite što više3. Svaki dan nanosite SPF (kvalitetno formuliran; bez parfema, sa što manje alkohol denat., s provjerenim i stabilnim filterima, minimalno SPF30 za UVB i 15 za UVA. Poput: Eucerin Sun Oil COntrol Fluid, Anthelios LRP, bioderma photoderm...4. Počnite primjenjivati retinol u večernjoj njezi 2-3x tjedno.5. Dvostruko čišćenje lica je must6. Nanosite antioksidanse na lice; Q10, vitamin C i E uništavaju slobodne radikale čiji nastanak induciraju različita zračenja (ne samo UV, već i HEV i IR koji prodiru dublje u kožu)7. Tanaku masaža je preporučljiva8. Za obješenu kožu pomažu različiti tretmani na bazi stimulanasa; kao što su radiofrekvencije i sl...9. Pravilna prehrana je imperativ. Procesuirana hrana, unos alkohola, kofeina i duhanskog dima nepovratno oštećuju kožu.10. Post je povremeno dobar, jača dubinski naš organizam.